search

Mister Kommunikationsbrist II

Så er den gal igen med Mister Kommunikationsbrist hos DBU. Sig mig, er der ikke snart nogen i det system, der kan finde ud af at sætte Lars Berendt på plads?

Så er den gal igen med Mister Kommunikationsbrist hos DBU. Sig mig, er der ikke snart nogen i det system, der kan finde ud af at sætte Lars Berendt på plads? Noget kunne da tyde på, at han helt har mistet kommunikationsforbindelsen til sine omgivelser. Gå ind på TV2Sport.dk og tjek Berendts nedladende facon over for en journalist på arbejde ved telefonen. Eller læs med på båndudskriften her:

"Nu må I for helvede snart forstå, at det var spillernes reaktion på en periode, hvor de syntes, at pressen optrådte negativt. Det står eksplicit i vores årsberetning, og jeg har ikke grund til at uddybe det yderligere.”

Naturligvis er det helt efter den journalistiske bog at følge op på DBU-formand Allan Hansens mundtlige beretning på unionens repræsentantskab i weekenden, hvor han nævnte episoden. Eller i hvert fald at følge sagen til dørs, når han nu selv bragte den på bane igen. Som han sagde fra talerstolen i Odense:

"Efter længere tids hård kritik af landsholdet og Morten Olsen valgte spillerne at udtrykke deres utilfredshed med dele af mediernes dækning af landsholdet i perioden op til de to første kvalifikationskampe mod Ungarn og Portugal ved ikke at stille sig til rådighed for medierne i den såkaldte mixed zone efter kampen i Portugal. Vi må leve med kritik, når vi ikke præsterer, men uanset man kan have forståelse for den menneskelige reaktion, så var den kollektive beslutning om ikke at stille sig til rådighed for pressen naturligvis uacceptabel. Det er væsentligt for DBU, at spillerne som ambassadører for det danske fodboldforbund efterlever vores strategier og værdigrundlag.”

Der er absolut ikke noget forgjort i ønsket om at få den udtalelse uddybet endnu engang. Og når nu Lars Berendt ikke kan finde ud af at tiltale folk, der passer deres arbejde, ordentligt, vil jeg da gerne assistere med at præcisere Allan Hansens udlægning. Også fordi den øverste politiker i DBU-systemet var lidt længe om at komme på banen i sin tid, mens den reelle magthaver i betonførerbunkeren i Brøndby, generalsekretær Jim Stjerne Hansen, lettere kluntet udtrykte sympati for spillernes beslutning.

Efter nogle dages markant medieturbulens og fordømmelse af presseboykottet fra flere steder i DBU’s eget bagland og hos sponsorerne så Allan Hansen sig nødsaget til at trutte ren røver og understrege over for landsholdet, at aktionen var uacceptabel. Hvilket den selvfølgelig var i hele sit groteske forløb af dårlig timing og fejljugement af situationen.

Orkestreret af forkælede og virkelighedsfjerne og endog rutinerede landsholdsspillere, der åbenbart ikke fattede mediemekanismernes ellers banale maskinrum i den sammenhæng. Ej heller Lars Berendt, der i sit indestængte og hævnagtige toneleje knapt nok til akkompagnement af nervøs præstationsiver foran det forsamlede pressekorps kunne fremstamme teksten forfattet af spillerne i omklædningsrummet – eller havde de fået lidt assistance fra kommunikationsafdelingen?

Tilbage fra seancen står i lige så høj grad en landstræners demonstrative og tavse passage i baggrunden. Morten Olsens tydelige opbakning og uvilje til at sige andet end de få ord umiddelbart efter kampen i et såkaldt flash-interview, fordi han fejlagtigt troede, DBU var kontraktligt forpligtet til det, burde have afstedkommet en lignende afstandstagen fra formand Hansen. Eller Lars Berendt, der i den slags sager gerne påberåber sig udtaleret.

Så i stedet for at svine endnu en journalist til i fuld offentlighed og svovlende vendinger kunne han passende og endnu en gang bruge noget af sin tid på at kommunikere med og kalde sin landstræner til orden, fordi han nu brokker sig over mandagskampe, der ødelægger det meste af en charterferie forud for en VM-lørdagskamp på Malta.

DBU har ikke krav på at få landsholdsspillerne så tidligt til rådighed, og tv-stationerne har lagt en god milliard i den nye ligaaftale, så selvklart står de fast på deres sendetid og AaB-FCM. Morten Olsen udtager alligevel aldrig AaB-spillere, og vi andre er altså mere til mandagssuperliga end breaking news fra træningslejren i Valletta: ”Det bliver en svær kamp…”

LÆS OGSÅ:
Mister Kommunikationsbrist
Presseparanoia
I folkeligt frit forfald

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen