Minkgate, MeToo eller Christian Bitz? Her er årets største kriser

Journalisten har bedt eksperterne fra podcasten ’Budskab’ om at rangordne årets 10 største kriser efter, hvor svære de er at kommunikere sig ud af

1. Minkgate og slettede sms’er

Afsløring på afsløring af forløbet med de aflivede mink i medierne skabte stadig mere blæst om minkgate – ikke mindst oplysningerne om slettede sms’er i Statsministeriet. Mette Frederiksen holdt pressemøde, men kritikken fortsatte.

2. TV 2 og MeToo

Årtiers krænkelser og grov sexisme blev foldet ud i Discoverys MeToo-dokumentar om TV 2 – en dokumentar, TV 2 tidligere på året opgav selv at lave. I øvrigt i et 2021, som begyndte med, at tidligere studievært Jes Dorph-Petersen gik i pressen med kritik af, at han var blevet taget af skærmen.

3. Grethe Christensen og DSR’s lønkamp

Først anbefalede hun et ja til overenskomsten og blev stemt ned af sine egne medlemmer. Så drænede sygeplejerskerne strejkekassen over en sommer præget af EM-rus og lave corona-smittetal, hvorefter regeringen lavede et lovindgreb, som betød nul mere i løn end i overenskomsten.

4. Christian Bitz’s kopikrise

’Sundhedsrealisten’ Christian Bitz røg i landsdækkende shitstorm, efter at DR-udsendelsen ’Kontant’ satte spot på en kopisag mellem Christian Bitz og grossisten F&H over for Horsens-keramikeren Kasper Würtz. Bitz blev dømt i landsretten og fik siden afslag på at prøve sagen i Højesteret.

5. Kovending om Syrien-børnene

Efter månedlangt pres besluttede regeringen at hente 14 børn med tilknytning til Danmark og deres tre mødre hjem fra Syrien. Tidligere lød det ellers fra statsministeren, at kvinderne intet havde at gøre i Danmark.

 

 

6. Trine Bramsens Facebook-skævert

Mens Kabul faldt til Talibans tropper, stod forsvarsminister Trine Bramsen til en koncert på Fyn, hvilket hun selv postede på Facebook. Et opslag, der forstærkede den politiske storm om, hvorvidt regeringen havde handlet rettidigt på situationen i Afghanistan.

7. Nemlig.com-sagen

Kummerlige arbejdsvilkår og bøder for forsinkede leveringer – det var bare noget af det, Politiken afdækkede i artikler om nemlig.com’s chauffører. Dækningen kastede online-supermarkedet ud i en månedlang krise, som også kom til at handle om virksomhedens lagerarbejdere.

8. L&F – MeToo i Danbred

Det endte med, at direktøren i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, smækkede med døren, efter at Finans afslørede alvorlige krænkelser af kvinder i datterselskabet Danbred, hvor direktøren og bestyrelsen i første omgang havde fået lov til at blive siddende.

9. TV 2’s falske valghistorie

Op til det grønlandske valg bragte tv2.dk en historie om den grønlandske politiker Múte B. Egede, der siden viste sig at være falsk. Senere trak redaktionschef Ulla Østergaard sig på baggrund af sagen, og TV 2 iværksatte en undersøgelse, men slap ikke for politisk kritik.

10. Pape og Khaders MeToo-krise

Partileder Søren Pape måtte forholde sig til MeToo på nærmeste hold, da flere kvinder stod frem og samstemmende berettede om alvorlig krænkende adfærd fra folketingsmedlem Naser Khader, der nu ikke længere er en del af partiets folketingsgruppe.

0 Kommentarer

Læs også

Årets krise er ”et historisk forvaltningsmæssigt fuck up”

Top 10: 2020’s største krise er ”et historisk forvaltningsmæssigt fuck up”

04. JANUAR 2021
<span class=Kritik af Krabs krisestyring: Han lader Dyby fryse hele organisationen til is">

Kritik af Krabs krisestyring: Han lader Dyrby fryse hele organisationen til is

14. DECEMBER 2021
<span class=Podcast: Derfor peger pilen på Landbrug & Fødevarer">

Podcast: Derfor peger pilen på Landbrug & Fødevarer

01. OKTOBER 2021