Minkavlere i fælles modangreb på TV 2

Dansk Pelsdyravlerforening går i dag til modangreb på TV 2 i store helsides annoncer i blandt andet Information, Berlingske Tidende og Jyllands-Posten. "TV 2-DIREKTØR DØMT FOR TYVERI" lyder overskriften. Minkavlerne kræver millionerstatning.

Dansk Pelsdyravlerforening går i dag til modangreb på TV 2 i store helsides annoncer i blandt andet Information, Berlingske Tidende og Jyllands-Posten. "TV 2-DIREKTØR DØMT FOR TYVERI" lyder overskriften. Minkavlerne kræver millionerstatning.

"Nej, ingen TV 2-direktører er blevet dømt for tyveri. Overskriften er en stor løgn, skabt for at fange din opmærksomhed. Tilsvarende var det en stor løgn, da TV 2 sidste år viste billeder af dyr med sår og fremkom med beskyldninger om udbredt dyremishandling på danske pelsdyrfarme."

Sådan indleder Dansk Pelsdyravlerforening deres to-siders annoncer, som pryder en række dagblade i dag.

Og målet er ikke kun at skabe opmærksomhed. Minkavlerne rejser nu både en sag om bagvaskelse mod TV 2 og kræver tillige en millionerstatning.

Angrebet er et resultat af sidste års strid mellem TV 2 og minkavlerne i forbindelse med et Operation X-program om pelsdyravlerne. Her krævede minkavlerne et fogedforbud, og samtidig beskyldte TV 2-redaktør Lasse Bjerre pelsdyravlerne for at optrappe konflikten.

»Kritikken fra Dansk Pelsdyravlerforening får ingen betydning, hvis det står til TV 2. Men det er rettens afgørelse,« sagde Lasse Bjerre dengang til Journalisten.dk.

Udsendelsen blev dog aldrig stoppet, men derimod vist på TV 2 i efteråret 2009.

Nu er minkavlerne så atter på banen. De kritiserer blandt andet, at billedmaterialet i udsendelsen er optaget af dyreværnsaktivister. "TV 2 SOM MIKROFONHOLDER FOR AKTIVISTGRUPPE" hedder det blandt andet videre i dagens annonce, og videre skriver minkavlerne: "TV 2 MISRØGTER SINE PUBLIC SERVICE FORPLIGTELSER."

Over for Jyllands-Posten forklarer foreningens formand, Kaj Kristensen, at annoncens formål er at få renset Pelsdyrforeningens medlemmer.

»De er hængt ud som dyremishandlere på grundlag af et materiale, som politiet nu har kasseret. Optagelserne kan ikke bruges som dokumention, fordi man ikke kan se, hvor de er foretaget. De efterfølgende kontroller fra myndighederne har påvist, at der på en typisk farm med 12.000 dyr i gennemsnit er mindre end 0,6 dyr, som er skadet. Med andre ord: 99,9952 pct. af dyrene er der ikke noget galt med,« siger Kaj Kristensen til JP.

TV 2-redaktør Lasse Bjerre afviser dog atter kritikken:

»Det var et både sobert og veldokumenteret program. Myndighedernes efterfølgende kontrol viste, at der var overtrædelser på et betydeligt antal farme. Vi står 100 pct. inde for programmet og måden, det blev til på. Vi foretog en grundig efterprøvning af alle de oplysninger, der lå i billedmaterialet, og vi finder materialet fuldstændig holdbart.«

Hele annoncen fra Dansk Pelsdyravlerforening kan ses og læses her.

0 Kommentarer