Ministers pressekvinde interviewede minister – til TV 2/Lorry

TV 2/Lorry lod ministeriets kommunikationsmedarbejder interviewe justitsminister Morten Bødskov. »Det ser ganske rigtigt pudsigt ud, og det er selvfølgelig en fejl,« siger redaktionssekretær til journalisten.dk.

TV 2/Lorry lod ministeriets kommunikationsmedarbejder interviewe justitsminister Morten Bødskov. »Det ser ganske rigtigt pudsigt ud, og det er selvfølgelig en fejl,« siger redaktionssekretær til journalisten.dk.

Det var justitsminister Morten Bødskovs egen kommunikationsmedarbejder, der på vegne af TV 2/Lorry stak mikrofonen frem og stillede spørgsmålene i forbindelse med et interview tirsdag middag.

TV2/Lorry havde ikke sendt en journalist, men kun en fotograf til interviewet.

Fotografen havde spørgsmålene med på et papir og skulle selv have læst spørgsmålene op. I stedet gav han sedlen til Justitsministeriets kommunikationsmedarbejder og lod hende læse spørgsmålene op over for justitsminister Morten Bødskov.

En kilde i Justitsministeriet bekræfter forløbet. Det er tilsyneladende første gang, at et interview med justitsminister Morten Bødskov er foregået på denne måde.

Episoden undrede en journalist fra DR, der kom forbi. Han tog et billede af det ejendommelige interview.

Hos TV 2/Lorry erkender redaktionssekretær Claus Bergmann blankt, at der er tale om en brøler.

»Det ser ganske rigtigt pudsigt ud, og det er selvfølgelig en fejl. Fotografen var sendt alene af sted og havde fået fire nedskrevne spørgsmål med. Planen var, at han selv skulle stille dem. Det er en fejl, at han lader en pressemedarbejder læse dem ordret op.«

»Det er en procedurefejl, og det er bestemt ikke noget, vi har gjort før. Og det vil ikke ske igen. Uanset om det er læst ordret op, så er det en fejl.«

Men hvis pressemedarbejderen alligevel læste spørgsmålene ordret op, hvorfor er det så et problem?

»Det ved du lige så vel som jeg. Det kan give habilitetsproblemer og troværdighedsproblemer. Det ser mærkeligt ud.«

3 Kommentarer

Jens Stenfeldt
23. AUGUST 2012
Fællessang på kontoret

Det er da ingen problem. Godt med noget samarbejde i mediebranchen, når der er én, der har sovet over sig eller det, der er bedre. Uheldigvis havde regeringen ikke nået at komme sliskeramte dagpengemodtagere - og dermed Lorry - til undsætning med en haste vedtaget rotationsordning, for så var optrinnet aldrig sket. For medierne står i kø for gratis arbejdskraft. Måske pengesager var årsagen til det manglende journalist-interview eller spontan solidaritet med tante-fyringerne.........Desværre var fotografen på dagen og stedet ej heller (om)skolet til at stille spørgsmål - og vurdere hensynet til den redaktionelle linje, sådan det ellers er på mode visse steder. Det er da ingen problem. Sålænge vi er et fælles forbund og der er mere, der samler end skiller. Sådan er det jo.

Nels Sørensen
23. AUGUST 2012
Re: Ministers pressekvinde interviewede minister - til TV 2/Lorr
Denne episode sammenholdt med – efter hvad undertegnede har kunnet observere gennem det seneste år, så indrømmet: en subjektiv oplevelse – at Morten Bødskov synes at være dén minister i den nuværende regering, om hvem nyhedsmedierne oftest med uforrettet sag har måttet meddele, at: "Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ministeren/Morten Bødskov", kan man godt få den tanke, at han er om muligt endnu mere pakket ind af spin- og rådgivnings"doktorer" end selv statsministeren.

Og hvis det er tilfældet: Hvorfor mon så?
Ole Hall
22. AUGUST 2012
Pinligt, TV 2 Lorry!

I laver propaganda for en minister, og I pakker det ind som journalistik. I fører seerne bag lyset. Det skader hele TV 2s troværdighed. 

Med jeres særprægede tætte samarbejde med ministerens pressefolk bidrager I til, at politisk journalistik opleves som fersk og ligegyldig sniksnak. I bekræfter befolkningen i, at journalister og politikere er pot og pande, og at historier er noget, man laver i samarbejde med ministeriets pressefolk. I gør jer selv overflødige, og I får befolkningen til at tænke, at journalistik er overflødig.

I blev opdaget, og nu beklager I. Men får det nogen konsekvenser? Næh. Det er pinligt.