Ministers ‘PodKarsten’ skal mindske politikerleden

Skatteminister Karsten Lauritzen er den første minister med en særskilt ministerside på Facebook. Her debuterer han tirsdag med det faste indslag 'PodKarsten'. En ny måde at kommunikere på, varsler han: »Det vil blive knap så stift, men det handler selvfølgelig om at finde balancen«

Stort set alle danske politikere er på Facebook, men som den første danske minister byder skatteminister Karsten Lauritzen (V) velkommen på sin egen særskilte ministerside på Facebook. Siden vil følge den til enhver tid siddende skatteminister.

Som sit nyeste tiltag på facebooksiden har Karsten Lauritzen lanceret 'PodKarsten', der er et fast indslag, hvor ministeren vil sende livevideo og besvare brugerspørgsmål på Facebook. 

Han håber på, at han med facebooksiden kan komme i tættere dialog med danskerne. Problemerne i SKAT har skabt et behov for dels at få ryddet op, dels at få genopbygget tilliden til skattesystemet, fortæller Karsten Lauritzen til Journalisten. 

»Tilliden til SKAT har lidt et knæk, og det er min opgave som ansvarlig politiker og minister at gøre noget. Mit svar på det er blandt andet at indgå i dialog med borgerne og diskutere, hvorfor der er nogle ting, der er gået galt, og hvad vi gør for at rette op på dem,« siger Karsten Lauritzen.

En platform for de kommende skatteministre

På skatteministerens facebookside vil man kun kunne finde opslag om skatteområdet og ministerens daglige arbejde. Ønsker man at følge Karsten Lauritzen som partipolitiker, må man over på hans egen private facebookside.

»I stedet for at bruge min egen facebookprofil, så synes jeg, det gav mere mening at bygge noget op fra bunden, som jeg så giver videre til den skatteminister, der måtte komme efter mig. Så har vedkommende en platform at stå på fra dag ét,« siger Karsten Lauritzen.

Han fortæller, at han i det faste indslag 'PodKarsten' vil gå i tæt dialog med borgerne på Facebook ved at svare på de spørgsmål, de stiller i kommentarsporet.

Hvorfor er det vigtigt for en skatteminister at lave den slags?

»Det er vigtigt for mig at være i tæt dialog med borgerne. Det kan man gøre på den gammeldags måde ved at tage ud i forsamlingshuse rundt omkring i landet, som jeg gør her i foråret.«

»Men man kan også møde dem i det moderne forsamlingshus på Facebook. Her kan man nå ud til mange flere mennesker på meget kortere tid,« siger Karsten Lauritzen.

Inspiration fra Reddit

Han fortæller, at han har ladet sig inspirere af den sociale nyheds- og underholdningsside Reddit, som har et koncept, der hedder ”spørg mig om alt”.

»Med 'PodKarsten' vil jeg lave en ramme, hvor borgerne kan komme i direkte kontakt med mig med deres spørgsmål. Forhåbentligt kan sådan en form for åbenhed være med til at mindske politikerleden,« siger Karsten Lauritzen.

Når du prioriterer sådan nogle ting i kommunikationen, hvad bliver så nedprioriteret?

»Jeg har valgt at bruge nogle ressourcer på den her del af kommunikationen med facebooksiden, fordi jeg mener, de er givet godt ud. Det betyder så, at jeg måske når ud til lidt færre debatmøder for eksempel.«

»Men generelt har jeg valgt at opprioritere kommunikationen,« siger Karsten Lauritzen.

Fandt ikke selv på navnet

Vil du kommunikere på en anden måde på Facebook, end du gør til daglig?

»Ja. Der er forskel på, om man står nede i folketingssalen eller svarer på spørgsmål på Facebook. Det vil blive knap så stift, men det handler selvfølgelig om at finde balancen, siger Karsten Lauritzen.

Og hvad med navnet, har du selv fundet på det?

»Det kan jeg desværre ikke tage æren for, men jeg er vild med det,« siger Karsten Lauritzen.

Det ligger ikke fast, hvor ofte 'PodKarsten' vil blive sendt, men første gang bliver den 19. april, hvor emnet vil være SKATs udfordringer.

0 Kommentarer