Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:05 26.08.2022 Ritzau

Minister vil forbyde spilreklamer ved sport på tv

Det skal fremover være muligt at se sport i tv uden at se reklamer for pengespil. Skatteminister Jeppe Bruus (S) vil forbyde spilreklamer 15 minutter før og efter sportskampe på tv. Det fortæller han til Jyllands-Posten.

”Det vigtigste er, at vi får stoppet sammenblandingen mellem spilreklamer og sport i fjernsynet. En fodboldkamp er indhyllet i reklamer før, under og efter. Det skal forbydes,” siger han til avisen.

I foråret kom en rapport fra Skatteministeriet, der viste, at knap 480.000 mennesker i alderen 18 til 79 år i 2021 havde problemer med pengespil i Danmark. Det er en fordobling siden 2016.

Samtidig er der kommet mange flere spilreklamer, viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Jyllands-Posten. Mængden af spilreklamer er steget med 165 procent på 10 år, skrev avisen 7. august.

Undersøgelsen i Jyllands-Posten viste også, at knap en ud af otte danskere mener, at pengespil bør forbydes.

Venstres skatteordfører, Louise Schack (V), tøver med at støtte forslaget. Det fortalte hun til Politiken 14. august, hvor emnet også var på banen.

Her udtrykte hun Venstres bekymring for, at et forbud kan sætte skub i det sorte marked. SF’s skatteordfører, Carl Valentin (SF), støtter forslaget og kalder det over for Jyllands-Posten ”et skridt i den rigtige retning”.

SENESTE NYT

Flere nyheder