Minister: Per Mikaels ansvar i TV 2-rod skal undersøges

Sløsede den tidligere TV 2-ledelse med økonomien? Det skal nu granskes. Regeringen vil blandt andet se på, om der kan rejses et erstatningskrav mod eks-direktør Per Mikael Jensen og den øvrige ledelse. Brian Mikkelsen slipper.

Sløsede den tidligere TV 2-ledelse med økonomien? Det skal nu granskes. Regeringen vil blandt andet se på, om der kan rejses et erstatningskrav mod eks-direktør Per Mikael Jensen og den øvrige ledelse. Brian Mikkelsen slipper.

Sagen om TV 2's katastrofale økonomi er langt fra slut. Efter pres fra oppositionen besluttede kulturminister Carina Christensen i dag at sætte en undersøgelse i gang.

Konkret sættes der fokus på den forhenværende ledelse håndtering af en række forretningsmæssige forhold i TV 2 i perioden 2006-2008. Altså mens butikken blev styret af blandt andre Per Mikael Jensen.

Hovedspørgsmålet er, om der blev sløses med økonomien, og om der dermed kan rejses erstatningssag.

»Allerede lige efter offentliggørelsen af Rigsrevisionens beretning om TV 2’s økonomiske vanskeligheder før sommerferien meldte jeg ud, at regeringen vil iværksætte en nøjere undersøgelse af, om der er mulighed for at rejse et erstatningskrav imod den tidligere ledelse af TV 2,« udtaler kulturminister Carina Christensen.

Undersøgelsen vil tage udgangspunkt i de meget alvorlige kritikpunkter, som blev rejst i Rigsrevisors og Statsrevisorernes beretninger. Det bliver først og fremmest en grundig undersøgelse af, om den tidligere ledelse baserede sine beslutninger på et økonomisk forsvarligt beslutningsgrundlag, og om ledelsen fulgte ordentligt med i udviklingen i TV 2’s økonomi.

Oppositionen er dog langtfra tilfreds. På forhånd bebudede socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, at der også burde kastes lys over daværende kulturminister Brian Mikelsens rolle. Til Journalisten.dk sagde han blandt andet:

»Noget tyder på, at ministeren har siddet alle advarselslamper overhørig. Og er det tilfældet, at Brian Mikkelsen har vidst noget, så kan han blive stillet til ansvar i forhold til ministeransvarsloven,« udtalte Mogens Jensen til Journalisten.dk.

Han understregede samtidig, at kulturministeren hele tiden har været ansvarlig for at tilse TV 2's økonomi, da stationen ejes af staten.

»Derfor er han også forpligtet til at gribe ind, hvis det er sådan, at tingene er ved at løbe af sporet. Men kulturministeren greb jo først meget sent ind. Selv efter de havde fået en orientering fra TV 2 om den katastrofale økonomi, gik der en rum tid, før ministeriet reagerede på problemerne.«

I dag fastholder Mogens Jensen kritikken, og angriber tillige regeringen for "magtarrogance", fordi "man skubber ministerens ansvar ind under gulvtæppet", siger han ifølge Epn.dk.

Ministeriets beslutning om at lade en såkaldt granskningsmand – og ikke Kammeradvokaten – se på sagen betyder dog, at både Kulturministeriet samt tidligere kulturminister og nuværende justitsminister Brian Mikkelsen (K) umiddelbart går fri.

Kulturminister Carina Christensen siger:

»Jeg vil, når der efter et kortvarigt udbud er fundet en granskningsmand til at forestå undersøgelsen, bede TV 2’s bestyrelsesformand om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling i TV 2, så granskningen hurtigst muligt kan sættes i værk.«

Ifølge Business.dk fastholder den tidligere ledelse, at kritikken mod den tidligere TV 2-ledelse er forfejlet.

"På den ene side er det aldrig rart, at skulle være en del af en sådan undersøgelse. På den anden side bliver det fint, hvis vi kan få afklaret og afsluttet sagen. Vi mener jo fortsat ikke, at vi på nogen måde har gjort os skyldige i nogle af de ting, vi anklages for. Jeg ser det mest af alt som en politisk sag," udtaler Anders Kronborg.

Der sigtes imod, at undersøgelsesrapporten foreligger inden udgangen af indeværende år.

Læs også: Vil undersøge Brian Mikkelsens ansvar for TV 2-økonomi

samt: Analyse: TV 2's ledelse overdrev krisen

0 Kommentarer