Minister glæder sig over EU-godkendelse

EU-kommissionen har netop blåstemplet et statslån til TV 2, og det glæder kulturministeren sig over.

EU-kommissionen har netop blåstemplet et statslån til TV 2, og det glæder kulturministeren sig over.

»Jeg er glad for Kommissionens afgørelse, der giver grundlag for, at vi kan gå videre med arbejdet med at fremtidssikre TV 2s økonomi. Vi vil i de kommende måneder fortsætte processen med at udarbejde en langsigtet plan for TV 2,« siger kulturminister Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Regeringen anmeldte i juni over for EU-Kommissionen en midlertidig kreditfacilitet til TV 2/DANMARK A/S til dækning af selskabets likviditetsbehov. Anmeldelsen skete efter reglerne om statsstøtte til redning om omstrukturering af kriseramte virksomheder. Det står der i pressemeddelelsen.

Kommissionen har nu truffet afgørelse i sagen og i den forbindelse godkendt etableringen af kreditfaciliteten.

Kulturministeriet skriver i pressemeddelelsen, at der hermed er skabt et nødvendigt »pusterum« for hen over efteråret grundigt at få gennemanalyseret TV 2s virksomhed, økonomi og rammebetingelser. Det analysearbejde vil blive indledt i denne måned. På baggrund af analysen vil der sidst på efteråret blive fremlagt forslag til tiltag, der kan bringe TV 2 økonomisk på fode igen. Dette forslag vil også skulle anmeldes til Kommissionen, lyder det videre i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer