Der skal stilles langt mere præcise public service-krav til DR og TV 2 i det kommende medieforlig. Blandt andet skal der indføres værditest, siger medieminister Carina Christensen (K) til Berlingske. Her er hovedpointerne.
I det første større interview med Berlingske Business om fremtidens mediepolitik signalerer Carina Christensen nu en langt mere striks styring af DR og TV 2. Hun vil samtidig arbejde for flere kommercielle medier. Og så venter der et opgør med den eksisterende mediestøtte.
I interviewet kommer ministeren med uhyre få konkrete meldinger om, hvad hun personligt ønsker, der skal ske. På langt de fleste politikområder opstiller hun ikke en gang valgmuligheder. Det er først og fremmest signalgivning. Eksempelvis hedder det i interviewet:
"Jeg vil skabe pluralisme, mangfoldighed og en masse stærke aktører. Vi skal have gode solide public service-aktører, men også flere stærke kommercielle aktører som modspil til de andre."
Ligeledes melder hun ud, at hun både er parat til et nyt smalt medieforlig såvel som et bredt medieforlig: "Det kan både være godt og mindre godt," siger hun til avisen.
Hun vil heller ikke ind i debatten om fremtidens mediestøtte, som skal revideres næste gang: "Jeg har af princip besluttet ikke at sige noget om det."
Og når det gælder TV 2 og stationens økonomiske problemer hedder det blot, at der skal strammes op på styringen.
Men kultur- og medieminister Carina Christensen kommer dog med to budskaber, der ikke er til at tage fejl af.
- Først og fremmest begrænsninger af DRs radiovirke. Allerede i fredags bebudede ministeren, at hun vil tage den fjerde FM-kanal fra DR.
- Samtidig skal der gennemføres værditest af de danske public service-aktiviteter, som også EU-Kommissionen opfordrer til. "Det har man også skrevet ind i vores medie-aftale. Man har bare aldrig nogensinde gjort det. (…) Det skal vi have sat gang i," udtaler hun.
Læs interviewet med ministeren her.
Læs også: Mogens Jensen: Al mediestøtte kommer i spil
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.