Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:42 16.05.2023 Ritzau

Minister: Dansk public service og Pressenævnet undtaget af ny EU-lov

En foreslået EU-lov om mediefrihed har skabt bekymring i flere lande, herunder Danmark. Men forhandlingerne er nu på rette vej.

Det siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Han er tirsdag til møde med sine europæiske kolleger i Bruxelles. Her har ministrene diskuteret EU-Kommissionens forslag til den såkaldte Media Freedom Act.

”Lovgivningen bevæger sig i den rigtige retning. Den danske public service-model vil ikke blive berørt, og Pressenævnets frie og uafhængige status bibeholdes,” siger Jakob Engel-Schmidt.

Media Freedom Act har til formål at styrke pressefriheden og mediernes forhold i EU. Særligt i nogle østeuropæiske lande har journalistikken trange kår.

Loven kan dog ende med at skade mediebrancherne i de lande, hvor pressefriheden i forvejen trives, har advarslen lydt fra blandt andet Danmark.

”Mediefrihedsloven vil kunne ødelægge den danske medietradition. Alt det gode, vi har i Skandinavien og i store dele af EU, må ikke blive ødelagt i forsøget på at sikre journalistisk frihed i dele af Østeuropa,” siger kulturministeren tirsdag.

SENESTE NYT

Flere nyheder