Minimale indrømmelser fra undersøgelsesgruppe

Undersøgelsesgruppen bag rapporten om Den Hemmelige Krig fastholder i store træk den oprindelige rapports fremstilling. Det viser ny redegørelse fra gruppen.

Undersøgelsesgruppen bag rapporten om Den Hemmelige Krig fastholder i store træk den oprindelige rapports fremstilling. Det viser ny redegørelse fra gruppen.

Et par mindre præciseringer og et ønske om dialog med Nyhedsavisen. Det er hovedindholdet i den opfølgende redegørelse fra undersøgelsesgruppen bag rapporten om »Den Hemmelige Krig«.

I den nye redegørelse har gruppen kigget på en række kritikpunkter fremført af blandt andre Nyhedsavisen og filmens instruktør Christoffer Guldbrandsen.

Det har ført til to præciseringer.
Den første præcisering handler om, at der i rapporten stod, at regeringen kunne have fået bevis for overgreb i Afghanistan, hvis man havde talt med en bestemt tolk. Det ønsker gruppen at ændre til, at tolkens iagttagelser kunne have været anledning til, at regeringen undersøgte rygterne om overgreb.

Den anden præcisering handler om, hvor meget tortur fylder i filmen. I rapporten om filmen står der, at Christoffer Guldbrandsen i indledningen gør påstanden om tortur til den bærende i filmen.

Selv om der er billeder af torturlignende situationer i indledningen "er andre påstande mindst lige så vigtige som tortur", hedder det i den nye redegørelse.

I alt berører den nye redegørelse syv kritikpunkter.

Det gælder for eksempel, om regeringen vildledte Folketinget, om filmen overhovedet handler om tortur og om Nyhedsavisens oversættelser fra engelsk til dansk.

0 Kommentarer