Mini-Cavling går til Dorthe Bach fra Børsen

Den 30-årige journalist Dorthe Bach tildeles Kristian Dahls Mindelegat 2011, også kendt som Mini-Cavling. Læs hele begrundelsen her.

Den 30-årige journalist Dorthe Bach tildeles Kristian Dahls Mindelegat 2011, også kendt som Mini-Cavling. Læs hele begrundelsen her.

Dansk Journalistforbunds Kreds 1 har tildelt Kristian Dahls Mindelegat til Dorthe Bach. Prisen er i årenes løb også blevet kendt som Mini-Cavling, og den gives til "en yngre journalist, der med lødig journalistik har skabt øget interesse for og debat om sit stofområde", står der i fundatsen.

Med legatet følger 15.000 kroner.

Dorthe Bach får prisen for en række kritiske artikler, der viste konsekvenserne af det nye tinglysningssystem for både almindelige husejere og virksomheder.

Kreds 1 skriver blandt andet på deres hjemmeside:

I en tid hvor alle taler om gravergrupper, viser Dorthe Bach, at man også ved klassisk men vedholdende dag til dag-journalistik kan afdække myndighedernes fejl og deres konsekverser for borgerne. Dorthe Bach har som journalist bidt sig fast i historien og er blevet ved med utrætteligt at anlægge nye vinkler på sagen, og på den måde vist, hvordan myndighedernes spareiver og dårlige projektledelse har fået store økonomiske konsekvenser.

Dorthe Bach modtager prisen ved en prisceremoni hos Dansk Journalistforbund på Gammel Strand 46 i København den 24. marts klokken 15. Arrangementet er åbent for alle. 

1 Kommentar

Monsar Hansen
13. MARTS 2011
Re: Mini-Cavling går til Dorthe Bach fra Børsen

Rart at se, at vedvarende godt arbejde bliver belønnet. Dorthe har helt sikkert fortjent den pris, så stort tillykke til hende!

 

God nat,