Mindst ni skal fyres på Jyske Medier

Ni eller ti redaktionelle medarbejdere skal fyres på Horsens og Vejle Amts Folkeblad efter fusionen. Det redaktionelle samarbejde mellem de to aviser har skabt dobbeltfunktioner.

Ni eller ti redaktionelle medarbejdere skal fyres på Horsens og Vejle Amts Folkeblad efter fusionen. Det redaktionelle samarbejde mellem de to aviser har skabt dobbeltfunktioner.

»Man fusionerer jo ikke for sjov.«

Tillidsmand på Horsens Folkeblad Hans Hønborg griner lidt i telefonen, men bliver hurtigt alvorlig igen. Da folkebladene i Vejle og Horsens tidligere på året fusionerede og blev til Jyske Medier, vidste medarbejderne godt, at det kunne betyde nedskæringer.

Da tillidsfolkene i sidste uge gik til møde med ledelsen, var emnet egentlig en ny husaftale for journalisterne på de to aviser – men ledelsen havde en anden dagsorden. Jyske Medier skal skære ni eller ti stillinger væk inden nytår.

Sammensmeltningen af Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad umiddelbart inden sommerferien kom efter længere tids redaktionelt samarbejde mellem de to aviser. Netop det samarbejde betyder nu, at der er flere stillinger, der er dobbeltbemandet, og hvor der derfor kan spares. I første omgang kigger man især på Hedensted, hvor de to avisers lokalredaktioner vil blive lagt sammen første oktober.

»Medarbejderne er meget frustrerede. Der er et stort ønske om, at ledelsen prøver at tænke alternativt og i nye retninger for at tjene penge til aviserne i stedet for at spare på bemandingen,« siger Hans Hønborg til Journalisten.dk.

På stormøder i henholdsvis Vejle og Horsens i sidste uge kom medarbejderne ifølge Hønborg med flere konkrete, alternative redaktionelle tiltag, der kan tjene penge til organisationen, men tillidsmanden ønsker at holde kortene tæt til kroppen indtil medarbejderne har været til forhandlinger med ledelsen her til eftermiddag.

»Jeg er optimist – det skal jeg være. Vi håber og tror på, vi kan rykke ledelsen. Men vi kommer nok ikke ned på nul fyringer efter vores forhandlinger., « siger Hans Hønborg.

Fyringerne på Jyske Medier vil ske drypvis frem til årsskiftet, hvor det er planlagt, at de to dagblades fællessektion skal gå i luften.

0 Kommentarer