Mindre kamp om praktikpladser

Der er mellem fem og 10 praktikpladser flere, end der er ansøgere, når de studerende på onsdag skal matches med deres kommende praktiksted. Og så har et af de nye praktiksteder scoret overraskende mange ansøgninger. Det fortæller praktikkoordinator Pia Færing.

Der er mellem fem og 10 praktikpladser flere, end der er ansøgere, når de studerende på onsdag skal matches med deres kommende praktiksted. Og så har et af de nye praktiksteder scoret overraskende mange ansøgninger. Det fortæller praktikkoordinator Pia Færing.

Der er 214 opslag fra medier og virksomheder, der ønsker sig journalistpraktikanter, men kun omkring 205 journaliststuderende. De studerende behøver dermed ikke at være helt så meget i panik, når der er "Store Match-dag" på onsdag. Det var ellers ventet, at der ville være for få stillinger at søge.

»Det er meget uventet. Jeg regnede med, at der ville være 40 pladser i underskud,« siger praktikkoordinator Pia Færing.

En del af forklaringen er, at der er en del studerende fra Journalisthøjskolen, der ikke har bestået deres førsteårsprøve og derfor ikke kan søge praktik før næste semester.

Det mest overraskende har dog været, at RUC har sendt langt færre ansøgere dette semester end normalt. Der plejer normalt at være omkring 50 ansøgere fra RUC, men denne gang er der kun 28 ansøgere fra universitet ved Roskilde.

Årsagen er ifølge Pia Færing, at RUC har indført en ny struktur, hvor de studerende ikke nødvendigvis går direkte i praktik, efter at de har læst journalistik, men måske tager et semester på et andet fag, de studerer. Hvis den nye struktur på RUC betyder, at der kommer tilsvarende flere studerende, der søger praktik til foråret, så bliver der pludselig mangel på praktikpladser i næste runde om et halvt år.

»Jeg er spændt på, om vi får en ketchup-effekt, hvor RUC kommer med 75 studerende til foråret,« siger Pia Færing.
Hun regner med, at det også er kommet bag på RUC, at så få har søgt praktik i denne omgang, og vil tage problemstillingen op på næste møde i praktikudvalget for at finde ud af, hvor mange ansøgere man kan forvente.

Derudover har der været omkring 10 studerende fra Journalisthøjskolen, der har forlænget deres praktiktid uden at orientere studiet om det, og de er derfor heller ikke med i konkurrencen om at få den mest attraktive praktikplads.

De praktikpladser, der har scoret flest ansøgninger per opslået stilling, er forlaget Gyldendal sammen med DR og P3, som hver har fået 22 ansøgninger til én stilling. Det er første gang, Gyldendal er med i ordningen.

»Det er da flot, at en ny i systemet bliver topscorer. Det er klart, at Berlingske og Politiken har fået over 60 ansøgninger, men de har også flere pladser. Jeg har hørt, at Gyldendal havde et rigtig godt åbent hus, men det kræver jo, at man opsøger det. Det må betyde, at bøgernes verden er attraktiv,« siger Pia Færing.

0 Kommentarer