Mindre forudsigelig, Tøger

Skru ned for de kendte holdninger og op for det sjove og nærværende stof. Det er rådet fra Nyhedsavisens chefredaktør David Trads, når Politiken tirsdag vil annoncere strukturelle ændringer.

Skru ned for de kendte holdninger og op for det sjove og nærværende stof. Det er rådet fra Nyhedsavisens chefredaktør David Trads, når Politiken tirsdag vil annoncere strukturelle ændringer.

»Først og fremmest ville jeg holde op med at redigere avisen, som om det er et politisk parti. Det er så fuldkomment forudsigeligt, hvad der står i Politiken hver eneste dag, når det handler om de store samfundsmæssige problemstillinger, så det betyder ikke rigtigt noget, om man får det læst eller ikke,« siger David Trads.

Han vurderer, at Politikens oplagsnedgang skyldes, at emnerne i avisen ligger for langt fra læsernes virkelighed. Læserne mellem 24 og 44 år kan ikke hver dag svinge sig op til at interessere sig for principielle, strukturelle problemstillinger.

»Forleden havde de en kæmpe forside om 300-timers reglen. For et par uger siden havde de en hel søndagssektion, der handlede om Grønland. I weekenden handlede deres søndagssektion om farven lilla. Mit råd ville være: Hver gang man havde lyst til at skrive om Ingmar Bergman, så skriv om Jokeren. Hver gang man er fristet til at skrive om Grønland, så skriv om Danmark.«

David Trads nævner også det lette og humoristiske stof som noget, hvor Politiken tidligere har været god, men som i dag får alt for lidt plads i avisen.

1 Kommentar

Søren Rasmussen
24. SEPTEMBER 2007
Politiken er drønkedelig
David Trads  har fuldstændig ret. Politiken er ikke mere  den levende avis. Den er et dagligt udkommende partiprogram, der maner det samme mantra igen og igen. Tøger Seidenfaden har kvalt enhver kreativitet og uforudsigelighed med sin politiske korrekthed og rigtige meninger. Hvem bliver i længden ikke træt af at læse et menighedsblad? Nyheder er der ingen af mere. Der er dog et udmærket bogtillæg om lørdagen, men det kan slet ikke matche Weekendavisens langt mere spændende bogtillæg, hvor meningerne trives og mangfoldigheden er reel. Politiken prædiker mangfoldighed igen og igen - men savner selv fuldstændig denne frodige mangfoldighed.