Mindeord om Helle Gräs

Helle Gräs er død, 55 år. Hun var i sine ni år som faglig sekretær i Dansk Journalistforbund 1976-1985 en kompetent og handlekraftig medspiller, både når det gjaldt overenskomstforhandlinger og rådgivning af enkeltmedlemmer. Hun var med til at starte kvindeudvalget allerede i 70erne, da mandsdominans og uligeløn var påtrængende. De helt unge år i Skagen med job i fi-skeindustrien skærpede hendes blik for ulighederne i samfundet.

Helle Gräs var til sin alt for tidlige død ledende redaktionssekretær på pædagogmedhjælpernes fagblad Job og Børn. Hun blev uddannet journalist på Vejle Amts Folkeblad og var lokalredaktør i Egtved for Kolding Folkeblad, før hun i 1976 kom til København som faglig sekretær. Fem år på Grønlands Radio blev efterfulgt af fem år på Kristeligt Dagblad, hvor hun også var kollegernes tillidsrepræsentant under svære sparerunder.

Privat favnede hun både familien, vennerne og kollegerne, og i sine år som alene-mor udstraktes den moderlige omsorg også til kammeraterne i børnehaven, skolen, boligkvarteret og til vennernes børn.

I det senere ægteskab med Carl fik hun drømmen om at slå sig ned på landet opfyldt i medbyggerhuset på den elskede havehus-grund i Humlebæk, hvor hun var midtpunktet som kone, mor og bedstemor og altid med åbne døre for sin store vennekreds.

0 Kommentarer