Mindelegatet: Det blev en kvinde!

Berlingske Tidendes Line Holm Nielsen får Kristian Dahls Mindelegat 2010. Hun er den første kvindelige prismodtager siden 1992.(opdateret 14:27)

Berlingske Tidendes Line Holm Nielsen får Kristian Dahls Mindelegat 2010. Hun er den første kvindelige prismodtager siden 1992.(opdateret 14:27)

Dansk Journalistforbunds Kreds1 tildeler i år Redaktør Kristian Dahls Mindelegat til den 34-årige Line Holm Nielsen fra Berlingske Tidende. Line Holm Nielsen får legatet på 15.000 kroner for hendes "velskrevne og sobre beskrivelser af menneskelige skæbner".

Hun er en meget dygtig interviewer, som formår at få de mennesker, hun møder, til at åbne sig. Dermed kan hun give sine læsere et indblik i skæbner og personligheder, som lever med konsekvenserne af politiske beslutninger, finanskriser og fejl i sundhedssystemet, fremgår det af en pressemeddelelse fra mindelegatets priskomité.

Line Holm Nielsen får prisen efter, at Politikens Ditte Giese på bagsiden af Journalisten opfordrede kollegerne til at indstille kvinder til prisen. Det har nemlig ikke været en kvindelig modtager af prisen siden 1992.
Formand for Kristian Dahl-udvalget Lykke Wiborg Christensen siger, at hun er glad for, at en kvinde vinder i år.
»Men hun får ikke prisen, fordi der har været en debat om, at det var på tide at en kvinde fik den. Vores udgangspunkt var, at vi skulle finde den rigtige vinder, der havde fortjent prisen – uanset om det var en mand eller kvinde. Line Holm Nielsen har de seneste år været tæt på at vinde Kristian Dahls Mindelegat flere gange. Der var bred enighed om at hun var den rette,« siger Lykke Wiborg Christensen til Journalisten.dk

Line Holm Nielsen har i serien '2400 Unhappiness' sat ansigter på en statistik, der fortæller, at de dårligst uddannede og dårligst lønnede danskere også er dem, som er mest syge og dør tidligt. Bydelen Bispebjerg i København er det sted i landet, hvor folk dør tidligst, og Line Holm Nielsen tegner i serien fra januar 2009 et portræt af forskellige beboere i bydelen.

Og senest har hun – sammen med Berlingske Tidendes gravergruppe – været med til at afdække sagen om den 14 måneder gamle Christian, som døde, fordi han havde slugt et batteri, der på trods af mange henvendelser til vagtlæger og hospitaler ikke blev opdaget i tide. Serien har afsløret mange svagheder ved vagtlægesystemet.

I år har hele 37 forskellige journalister eller grupper af journalister været indstillet til mindelegatet.
I alt var fem journalister med i slutspillet om prisen.

Mindelegatet uddeles hvert år til en yngre journalist fra Dansk Journalistforbunds Kreds1 (København og Bornholm). Line Holm Nielsen får overrakt legatet ved et åbent arrangement i Journalistforbundet, Gl. Strand 46, torsdag den 25. marts. 

0 Kommentarer