Min mening: Hvornår har du sidst søgt om aktindsigt?

»Det kan jeg ikke huske. Når jeg skal bruge nogle papirer, spørger jeg, om jeg kan få dem. Jeg kan ikke huske, at jeg har været ude for at blive afvist. Men i mange tilfælde ender det alligevel med, at jeg beder om aktindsigt.

»Det kan jeg ikke huske. Når jeg skal bruge nogle papirer, spørger jeg, om jeg kan få dem. Jeg kan ikke huske, at jeg har været ude for at blive afvist. Men i mange tilfælde ender det alligevel med, at jeg beder om aktindsigt. Det kan være til kommunale embedsmænd, som skal have deres ryg fri. Derfor vil de gerne have, at der ligger en formel ansøgning, som dokumenterer, at det er mig, der har fremsat en forespørgsel.«

Peter Foersom,
journalist, Lolland-Falsters Folketidende

»Det er over et år siden. Det var ikke til noget til avisen. Jeg har måske bedt om noget mundtligt, men det er lang tid siden, at jeg har søgt skriftligt. Jeg får historierne alligevel. Papirerne har det med at dumpe ned på mit skrivebord. Det er lettere end at vente 14 dage.«

Andreas Norrie,
journalist, Helsingør-redaktionen, Frederiksborg Amts Avis

0 Kommentarer