Min mening: Hvordan var Fagfestivalen 2008?

»Fagfestivalen har været en rigtig god og positiv oplevelse. Jeg går hjem med tankevækkende informationer, som jeg kan bruge i mit videre forløb. Et af de oplæg, jeg fik rigtig meget ud af, var med hollænderen Joris Luyendijk, som var journalist i Mellemøsten, og hans oplevelser af, at det ikke er muligt at rapportere sandheden 100 procent.

»Fagfestivalen har været en rigtig god og positiv oplevelse. Jeg går hjem med tankevækkende informationer, som jeg kan bruge i mit videre forløb. Et af de oplæg, jeg fik rigtig meget ud af, var med hollænderen Joris Luyendijk, som var journalist i Mellemøsten, og hans oplevelser af, at det ikke er muligt at rapportere sandheden 100 procent. Han sagde, at filosofferne har smidt objektiviteten, og måske var det på tide, at journalisterne erkendte, at de heller ikke er objektive.«
Rosalina Dias,
specialestuderende ved Journalistik på RUC

 

 

»Det har været fedt for én, der ikke helt er i branchen endnu, at få en forsmag på, hvad der venter. Det er også sjovt at opleve det her metaniveau, hvor journalister taler med journalister om journalistik. Det er vi selvfede nok til at synes er interessant. Det gælder også mig selv. Jeg var til et foredrag om, hvordan man kontrollerer den fjerde statsmagt. Spørgsmålet er, om det lykkes for os her. Der er sessioner, hvor der bliver kradset mere i lakken, end der bliver gravet i dybden. I virkeligheden afspejler det måske den branche, vi er i, hvor der desværre ikke altid er ressourcer til at lave graverarbejde.«
Anne Nyhus,
studerende ved DJH, praktikant på Berlingske Tidende per 1. februar 2009

0 Kommentarer