Min mening: Hvad er det største tabu i dansk journalistik?

»Jeg synes ikke, at der er noget, journalister ikke tør, men jeg tror, der er væsentlige emner, vi ikke tager op. Emner, vi ikke får øje på, fordi vi hører til den velbjærgede del af samfundet og meget ofte tager udgangspunkt i det, vi selv kender til.«

»Jeg synes ikke, at der er noget, journalister ikke tør, men jeg tror, der er væsentlige emner, vi ikke tager op. Emner, vi ikke får øje på, fordi vi hører til den velbjærgede del af samfundet og meget ofte tager udgangspunkt i det, vi selv kender til.«

Sidsel Boye,
journalist,
Danske Kommuner

»At journalister agerer på benhårde markedsvilkår. Da jeg arbejdede for Dansk Røde Kors Asyl, solgte jeg på sin vis flygtningecases, som journalister, der dækker asylpolitik, er dybt afhængige af, men selv har svært ved at få kontakt til. Når jeg skaffede dem en case, betalte de tilbage med meget pæn omtale, fordi de gerne ville have et nyt telefonnummer en anden gang. Og det er da ikke sikkert, at Dansk Røde Kors Asyl altid fortjente den positive omtale. Dét fortæller vi hverken hinanden eller vores modtagere.«

Hanne Rützou,
organisationsudvikler,
Gigtforeningen

0 Kommentarer