Min mening: Er det rimeligt, at man som journalist skal spørge om lov, før man skriver en bog?

»Det synes jeg da. Det er den tillid, der skal være på en arbejdsplads. Hvis man bliver opfordret til at skrive en bog, skal man snakke med sin arbejdsgiver og fortælle det, og så vil jeg mene, at man skal have lov til at skrive bogen. Hvis nogen opfordrede mig til at skrive en bog, ville jeg snakke med Poul Madsen om det.«

»Det synes jeg da. Det er den tillid, der skal være på en arbejdsplads. Hvis man bliver opfordret til at skrive en bog, skal man snakke med sin arbejdsgiver og fortælle det, og så vil jeg mene, at man skal have lov til at skrive bogen. Hvis nogen opfordrede mig til at skrive en bog, ville jeg snakke med Poul Madsen om det.«
Lisbeth Hvidt,
nyhedsredaktør, Ekstra Bladet

»Man bliver nødt til at sætte sig ind i reglerne på sin arbejdsplads, og hvis de dikterer, at man skal spørge om lov, er der ikke så meget at rafle om. Efterhånden udkommer så mange medier på så mange platforme, at det ikke er et urimeligt krav. Forlagsvirksomhed er ofte også en del af 'brandet.' Omvendt ville jeg synes, at det var surt, hvis jeg fik et spændende tilbud fra et andet forlag, og min arbejdsgiver satte sig på mig og sagde nej.«
Line Vaaben,
journalist,
Kristeligt Dagblad

0 Kommentarer