MIN MENING: Er det i orden at udgive sig for at være en anden for at afsløre nogen?

Det er ikke okay, for det er umuligt at sætte sig ind i, hvordan en anden person tænker. Hvis journalister udgiver sig for at være andre for at afsløre nogen, kommer der alt for meget spekulation og gætteri ind i journalistikken.

Det er ikke okay, for det er umuligt at sætte sig ind i, hvordan en anden person tænker. Hvis journalister udgiver sig for at være andre for at afsløre nogen, kommer der alt for meget spekulation og gætteri ind i journalistikken. Hvordan ved man for eksempel som 26-årig journalist, hvordan en 13-årig ville reagere? En 26-årigs reaktioner kan umuligt afspejle, hvordan en 13-årig ville have reageret.

Henriette Sø, journalist på Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest

 

Ja, det må man gerne, såfremt historien er så vigtig og dagsordensættende, at man ikke kan gå uden om den, og såfremt der ikke findes andre måder at bringe den for dagen på. Man kan så spørge, om befolkningen ikke allerede vidste, at der er pædofile på nettet. Behøver vi hænge specifikke personer ud som pædofile? Politiet må heller ikke fremprovokere en voldshandling, og på samme måde skal journalisten ikke fremprovokere historien.

Wickie Møller Iversen,
Ansvarshavende chefredaktør for Illustreret Bunker

0 Kommentarer