MIN MENING: Burde alle medier have dækket spørgsmål om menneskerettigheder sideløbende med deres dækning af OL?

»I tiden forud for arrangementet og hele optakten til sådan en stor sportsbegivenhed vil det være en god ide at dække bredt, hvad det er for et sted, vi skal over til. Når selve begivenheden går i gang, er det fint at fokusere på, hvad der sker på sportsarenaen.

»I tiden forud for arrangementet og hele optakten til sådan en stor sportsbegivenhed vil det være en god ide at dække bredt, hvad det er for et sted, vi skal over til. Når selve begivenheden går i gang, er det fint at fokusere på, hvad der sker på sportsarenaen. På én måde kan jeg godt lide, at man holder politik og sport adskilt. Alt omkring, hvad det er for et land og hvilke rammer, kan man klare inden.«

Jakob Fønss
Informationsmedarbejder i Sjællands Boldspil-Union

 

 

»Jeg besøgte netop Kina i forbindelse med forberedelserne til OL og dækkede dem sammen med tre andre journalister og to fotografer fra Mediegruppen Horisont. Jeg tror ikke, at man kan skille tingene ad. Det hænger sammen. Vi fokuserede dog ikke selv direkte på menneskerettigheder i forbindelse med vores arbejde. Jeg kan godt se, at det måske er mærkeligt, men som freelancer handler det også om, at det skal hænge sammen som en forretning, og vi har ikke et medie, vi kan afsætte sådan en historie til. Men jeg synes, det er godt, at sporten er med til at sætte fokus på Kina, fordi vi så også sætter fokus på menneskerettigheder i Kina. Bare det, at fagbladet Journalisten ringer og spørger mig, bekræfter, at OL giver mere fokus på menneskerettighedsspørgsmål i Kina.«/

Charlotte Rafn
Freelance journalist i Mediegruppen Horisont

0 Kommentarer