”Min hjerne var ramt af, at vi skulle til VM”

”Jeg kan ikke finde ord, der kan beskrive det. Det var en voldsom aften på alle måder,” siger Mette Cornelius fra Kanal 5 om landskampen i går - og den ”loose” transmission efter sejren

I går kvalificerede det danske herrefodboldlandshold sig til VM-slutrunden i Rusland ved at besejre Irland 5-1 på udebane i Dublin. Mette Cornelius har som vært på Discovery Networks dækket landsholdets kvalifikationskampe til EM og VM i 3½ år – en periode, hvor landsholdet har haft svært ved at imponere.

”Der har ikke været mange succesoplevelser,” siger Mette Cornelius.

Kunne ikke bare være nøgtern

Da Danmark i går pludselig stod til at vinde en storsejr over Irland, vidste hun nærmest ikke, hvad hun skulle spørge spillere og medkommentatorer om efter kampen.

”Hvis vi havde tabt, kunne vi have lavet nogle analyser. Men min hjerne var ramt af, at vi skulle til VM. Jeg kunne ikke finde på noget som helst. Jeg var så overvældet af følelser – og jeg kunne jo ikke bare stå og være helt nøgtern,” siger hun.

Øl i øjet

Med tre mål fra Christian Eriksen vandt Danmark sikkert – og festen kunne begynde.

”Jeg kan ikke finde ord, der kan beskrive det. Det var en voldsom aften på alle måder,” siger hun.

Mette Cornelius og ekspertkommentatorerne Lars Jacobsen og Frank Arnesen blev oversprøjtet med øl fra magnumflasker af landsholdsspillerne, mens Kanal 5 fortsat sendte live.

”Da Lars Jacobsen bliver sprøjtet til, får jeg øl og sminke i øjet,” forklarer hun.

Den tidligere landsholdsspiller Lars Jacobsen dansede også rundt sammen med anfører Simon Kjær og tremålsskytten Christian Eriksen på ryggen.

”Jeg har ikke prøvet at stå midt i et nationalt festfyrværkeri før. Derfor blev det lidt mere loose,” siger Mette Cornelius om transmission efter kampen.

Hvad er golden shower?

Mens jubelscenerne udspillede sig, sagde Mette Cornelius på et tidspunkt, at det lignede en omgang ”golden shower”. Netop den vending bed mange mærke i.

”Efter kampen skrev min mand: ”Ved du, hvad golden shower betyder?” Jeg vidste ikke, at der var en seksuel betydning i den vending, men det er der åbenbart mange andre, der ved,” siger hun.

Da transmission fra Aviva Stadion i Dublin var slut, blev golden shower-klippet spillet flere gange af kollegerne.

”Hele vognen lå flad af grin,” siger Mette Cornelius, der tager det hele i stiv arm.

”Vi havde en fed aften, hvor vi hyggede os gevaldigt bagefter.”

VM-slutrunden sendes på DR og TV 2

Fordelingen af tv-rettigheder betyder, at det ikke bliver Mette Cornelius og Discovery Networks , der skal sende kampene fra VM i Rusland. De bliver sendt på DR og TV 2.

”Det er selvfølgelig ærgerligt. Jeg ville være en mærkelig sportsjournalist, hvis jeg ikke lyst til at være med hele vejen. Men det bliver nu også meget fedt at kunne se kampene i tv og heppe på holdet sammen med familie og venner i sommerhuset.”

0 Kommentarer