»Min første tanke var: Tænk nu, hvis det er et koordineret angreb«

Det blodige attentat mod et magasin i Paris skaber uro blandt medarbejderne i JP/Politikens Hus. »Der er altid høj risiko ved at gå på arbejde herinde – men i dag kommer det virkelig tæt på,« siger Ekstra Bladets Miki Mistrati. Stig Ørskov: Ingen kommentarer

12 meldes dræbt og omkring 20 såret i det blodige angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris.

For fire år siden lykkedes det ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) at afværge et nært forestående terrorangreb mod Jyllands-Posten. Det skete, da PET anholdt fire personer mistænkt for at ville trænge ind i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København og ”dræbe så mange som muligt”, som det lød i en pressemeddelelse fra PET.

Ekstra Bladet er et af de medier, der sidder i JP/Politikens Hus' lokaler i København. Da ledende redaktør Miki Mistrati så nyheden om angrebet på Charlie Hebdo i dag, ledte det straks tankerne tilbage til dengang.

»Jeg var nyhedschef på dagen og sad i kantinen og spiste, da de her folk blev anholdt i en lejlighed, klar til at tage herind og lave attentat. Men tænk nu, hvis det ikke var blevet stoppet. Det er en af de helt forfærdelige tanker, der løber igennem ens hoved på en dag som i dag,« siger Miki Mistrati.

Kommer de og skyder på os om en time?  

Hans umiddelbare reaktion, da nyhederne fra Paris begyndte at strømme ind, var, om der kunne være et angreb på vej mod JP/Politikens Hus.  

»Første tanke var: Tænk nu, hvis det er et koordineret angreb. Kunne det være, at der var nogle, som ville herind og skyde på os om en time? Det kunne jeg ikke lade være med at tænke – og jeg kan høre, at mange herinde har det på samme måde. Det er det, folk taler om, for det har jo været forsøgt før. Og efter hvad jeg kan forstå, var det dengang få timer før, de ville have slået til,« siger Miki Mistrati og tilføjer:

»Det er ikke for at skabe panik – men man kan altså ikke lade være med lige at kigge ud af vinduet og tænke over, om det måske er bedst at blive heroppe på tredje sal. Det er en menneskelig reaktion.«

Bevidst om risikoen

Journalisten har talt med en række medarbejdere. Tillidsfolk på Ekstra Bladet og Politiken henviser til adm. direktør Stig Ørskov. Han siger til Journalisten, at han ikke har nogen kommentarer.

Men flere medarbejdere i JP/Politikens Hus siger – uden for citat – til Journalisten, at der er en trykket stemning.

Miki Mistrati fortæller, at man som ansat i JP/Politikens Hus naturligvis er bevidst om den trussel, der konstant er mod huset.

»Det bliver du jo dagligt mindet om al den stund, at du skal igennem diverse sikkerhedsforanstaltninger for at komme ind i huset. Der er altid høj risiko ved at gå på arbejde herinde – men i dag kommer det virkelig tæt på,« siger han.

0 Kommentarer