”Min drøm er at blive en slags hybrid-kommunikations-medarbejder”

24-årige Camilla Eskesen har allerede en uddannelse i grafisk design, men fra september skifter hun spor og skal læse kommunikation og digitale medier. ”Jeg tror, jeg ender med at kunne lidt af det hele,” siger hun. Artiklen er den sidste i en serie om kommende mediestuderendes drømme
  • Camilla Eskesen
    "Den uddannelse, jeg har fået, er meget møntet på praktisk erfaring og det æstetiske i design. Men jeg har fundet ud af, at jeg mangler noget teori. Jeg mangler noget "hvorfor"," siger Camilla Eskesen.
11.08.2017 · 08:56

Allerede i gymnasietiden opdagede nu 24-årige Camilla Eskesen uddannelsen Kommunikation og Digitale Medier på Aalborg Universitet. Men snittet var ikke højt nok.

Efter et par omveje forbi andre uddannelser og en Kvote 2-ansøgning er det nu alligevel lykkedes hende at komme ind på drømmestudiet. Hun starter til september og skal specialisere sig i interaktionsdesign.

”Det handler kort fortalt om kommunikation i samspil mellem teknologi og mennesker. Det er virkelig abstrakt, men samtidig også virkelig simpelt,” siger Camilla Eskesen.

Journalisten har talt med hende om hendes forventninger til studiet, faget og drømmen om et arbejdsliv i mediebranchen.

”Jeg har bugt de sidste to år på at uddanne mig til grafisk designteknolog på University College Nordjylland. Jeg har ikke vidst, hvor uddannelsen egentlig bar mig hen - jeg vidste bare, at jeg ville noget kreativt og noget med formidling. Det vil jeg stadig. Derfor føler jeg heller ikke, de sidste år har været spildt.”

”Da jeg gik på efterskole i 2009, så jeg tv-serien 'Mad Men'. Den foregår på et reklamebureau, og selv om det måske er en kliché, tror jeg, den inspirerede mig meget. Det virkede bare enormt cool at arbejde kreativt i en kommunikationsafdeling på den måde. At se en masse mennesker med forskellige kompetencer arbejde sammen og i fællesskab få stykket et fedt produkt sammen.”

”Den uddannelse, jeg har fået, er meget møntet på praktisk erfaring og det æstetiske i design. Men jeg har fundet ud af, at jeg mangler noget teori. Jeg mangler noget ”hvorfor”. Hvorfor vælger man, at elementerne skal se ud på den måde, hvorfor vælger man lige dén røde farve, hvorfor vælger man lige de platforme?”

”På Kommunikation og Digitale Medier specialiserer man sig i interaktive medier. Hvordan vi kommunikerer nonverbalt og verbalt på nye platforme. Det lyder enormt spændende, synes jeg. Lige nu er alt app-baseret – men når jeg er færdig, er der nok en ny platform. Måden, vi kommunikerer på, skifter hele tiden, og markedsføring i dag foregår på en helt anden måde end for bare 10 år siden.”

”Jeg tror ikke, der kommer til at være en specifik jobtitel, der henvender sig til mig, når jeg er færdig. Jeg skal nok selv ud og fortælle arbejdsgiverne, at de har brug for mig. Men jeg tror, jeg ender med at kunne lidt af det hele, for uddannelsen tager forskellige grene fra andre uddannelser og kombinerer dem. Kommunikationsdelen, designdelen og det mere datalogiske og interaktive. Det kan jeg godt lide.”

”Hvis man kommer ud uden erfaring fra studierelevant arbejde, tror jeg, det bliver svært. Netværk er ekstremt vigtigt. De sidste par år har jeg haft studiejob i en kommunikationsafdeling i en kunstfilmsbiograf her i Aalborg, der hedder Biffen. Jeg laver grafisk materiale, sociale medier, hjemmeside og er inde over eventkoordinering. Så jeg tror, jeg er rimelig fornuftigt stillet i forhold til netværk i kulturmiljøet her.”

”Min drøm er at blive en slags hybrid-kommunikationsmedarbejder i et større eller mindre foretagende. Et stort et, hvis jeg skulle drømme, men et, jeg deler værdier med. Hvor man vægter de kreative værdier frem for salg og promovering. Det kunne for eksempel være sådan noget som at være med til at udvikle en app for Louisiana, der guider gæsterne rundt i en udstilling.”

”Jeg kan godt være lidt bange for, at jeg er så meget jyde, at jeg ikke formår at gå ud og sælge mig selv, som man skal inden for den her branche. Men det kan jo ændre sig. Lige nu glæder jeg mig bare allermest til at få lov at nørde teori og bruge teoretikere og lave analyser på universitetet.”

Kommentar

Seneste jobopslag

Kommunikationskonsulent (Barselsvikariat)

Amnesty International Danmark
Ansøgningsfrist: 21.01

Informationsspecialist til Særlig Efterforskning Øst

Københavns Politi
Ansøgningsfrist: 21.01

Digital redaktør med stærkt udviklingsgen

Flensborg Avis AG
Ansøgningsfrist: 06.02

Grave-reporter til Flensborg Avis

Flensborg Avis AG
Ansøgningsfrist: 06.02

Kommunikationsmedarbejder til By & Havn

By & Havn
Ansøgningsfrist: 21.01

Kommunikationskonsulent

Ballerup Kommune
Ansøgningsfrist: 17.02

Web-reporter til førende nyhedssite i København

Landbrugsmedierne
Ansøgningsfrist: 25.01

Kommunikationskonsulent til Ringsted Kommune - barselsvikariat

Ringsted Kommune
Ansøgningsfrist: 23.01

Pressekonsulent, der kan sætte sikkerhed på dagsordenen

Sikkerhedsstyrelsen
Ansøgningsfrist: 03.02

Kommunikationsmedarbejder til intern og ekstern kommunikation

Nationalmuseet
Ansøgningsfrist: 25.01

DIIS søger kommunikationsmedarbejder (barselsvikariat)

Dansk Institut for Internationale Studier
Ansøgningsfrist: 24.01

Redaktør til nyt og innovativt betalingsmedie

Avisen.dk og Ugebrevet A4
Ansøgningsfrist: 21.01

DIIS søger journalist til forskningsformidling

Dansk Institut for Internationale Studier
Ansøgningsfrist: 20.01

Digital Tekstforfatter til Fundraising team

Mellemfolkeligt Samvirke
Ansøgningsfrist: 16.01

Kommunikationsmedarbejder til Læger uden Grænser

Læger uden Grænser
Ansøgningsfrist: 20.01

Barselsvikar: SoMe-konsulent med presseerfaring

Mødrehjælpen
Ansøgningsfrist: 21.01

Offensiv pressekonsulent til uddannelse og forskning

Uddannelses og Forskningsministeriet
Ansøgningsfrist: 16.01

Brænder du for kommunikation og storytelling?

Region Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 16.01

Presserådgiver til anklagemyndigheden

Rigsadvokaten
Ansøgningsfrist: 18.01

Chefredaktør til Fyns Amts Avis

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 18.01

AJKS søger administrerende direktør

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog
Ansøgningsfrist: 20.01

REDIGERENDE JOURNALIST TIL HK STATS MEDIER

HK Stat
Ansøgningsfrist: 17.01

Initiativrig kommunikationsansvarlig søges!

Edlund
Ansøgningsfrist: 20.01

DANMARKS VILDESTE REDAKTØR TIL JAGTMAGASINER

Recreation Media ApS
Ansøgningsfrist: 31.01

Kommunikationsmedarbejder/ journalist til Danske Erhvervsakademier

Danske Erhvervsakademier
Ansøgningsfrist: 20.01