Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:43 23.02.2023 Ritzau

Millioner af iranere trodser Instagram-forbud og hjælper medier

Millioner af iranere trodser Instagram-forbud og hjælper medier

Det er småt med billeder af protesterne i Iran fra internationale bureauer. Her er det demonstranter i Düsseldorf, Tyskland, der går på gaden i sympati med iranere. Thilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er stadig mange millioner brugere af Instagram i Iran, selv om det iranske styre ihærdigt har forsøgt at hindre befolkningen i at bruge det sociale medie til at dele billeder og videoer.

Det oplyser selskabet Meta, der blandt andet står bag Instagram, på et pressemøde torsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

”Instagram er i vidt omfang blevet brugt af iranere til at kaste lys over protesterne og det brutale modsvar,” siger Nick Clegg, der er Metas præsident for internationale forhold.

Han henviser til det modsvar, som demonstranter er blevet mødt med af det iranske styre, repræsenteret af politi og militær.

”Folk har også delt Instagram-billeder af protesterne med internationale mediehuse, hvoraf mange ikke kan rapportere direkte fra Iran.”

”Trods forsøg på at blokere for Instagram ser vi, at millioner af mennesker stadig finder måder at tilgå det,” siger Nick Clegg.

Urolighederne brød ud i Iran, efter at den unge kvinde Mahsa Amini mistede livet i moralpolitiets varetægt. Det skete i september sidste år.

Hendes dødsfald fik tusindvis af iranere til at gå på gaden for at protestere mod det iranske præstestyre. Særligt har demonstranterne udtrykt kritik af regimets strenge krav til kvinder om, at de skal tildække sig i det offentlige rum.

SENESTE NYT

Flere nyheder