Mikkel Hertz: Ingen krav fra Venstre til TV 2-duel

Tværtimod stillede TV 2 fire ubøjelige krav, hvis de skulle vise duellen mellem Villy Søvndal og Lars Løkke Rasmussen, siger kanalchef Mikkel Hertz til Journalisten.dk. Se kravene her.

Tværtimod stillede TV 2 fire ubøjelige krav, hvis de skulle vise duellen mellem Villy Søvndal og Lars Løkke Rasmussen, siger kanalchef Mikkel Hertz til Journalisten.dk. Se kravene her.

Der har været heftig debat om debatten mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Villy Søvndal (SF), der blev vist på TV2 News i aftes. Det sker, efter DR afviste at sende debatten, fordi Venstre stillede nogle uacceptable krav til dem.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, kræver nu svar i Folketinget på, om Venstre har stillet krav til DR. Han vil også have svar på, om der var krav til TV 2.

Men det afviser kanalchef på TV2 News Mikkel Hertz nu klokkeklart. Han giver hele historien om baggrunden for debatten i et interview med Journalisten.dk.

TV 2's involvering startede ad omveje med en henvendelse fra Politiken fredag aften. Politiken havde fået en mail med Lars Løkke Rasmussens udfordring til Villy Søvndal på Facebook.

»Politiken ville gerne stå for debatten. De ringede og spurgte, om vi ville sende den, og det kunne vi godt forestille os på News,« siger Mikkel Hertz.

Derfor troede TV 2-folkene først, at debatten skulle foregå hos Politiken. Men så fik både DR og TV 2 en henvendelse fra Venstre.

»Venstre ville tilsyneladende hellere have, at debatten foregik på en af tv-stationerne end på Politiken. Vi blev spurgt, om vi var interesserede, og vi sagde som udgangspunkt ja.«

Men det gjorde DR også, og de ville sende den på DR 1. Derfor troede Mikkel Hertz lørdag slet ikke, at TV2 News fik mulighed for at sende debatten, fordi de når ud til et mindre publikum.

Hvorfor ville I ikke sende duellen på TV 2's hovedkanal?

»Henvendelsen fra Venstre var i specifik forlængelse af Lars Løkkes udfordring til Villy Søvndal, og en debat om hospitalssagen er for snæver til hovedkanalen. Der sender vi julekalender og håndboldpiger og alt muligt andet, og der er det simpelthen ikke gangbart at hive en time ud. Vi havde fine tal på News i aftes, men vi er ikke oppe på hovedkanalens niveau. Det er til gengæld et perfekt koncept til News,« siger Mikkel Hertz.

Han understreger, at der på intet tidspunkt blev stillet krav fra nogen af partierne til TV 2.

»Jeg kender ikke til den dialog, der har været med DR, eller de krav, der er blevet stillet til dem. Jeg kan bare sige, at der ikke er blevet stillet nogen krav til os. Vi er bare blevet spurgt, om vi ville facilitere en debat, og det ville vi godt.«

Tværtimod stillede TV 2 fire klare krav til partierne, hvis de skulle sende duellen.

»Vi har på forhånd opstillet vores forudsætning: Debatten skal vare mindst en halv time. Kortere tid giver ingen mening, for det er en relativt kompliceret sag. Vi stiller med en vært. Vi bestemmer, hvilke spørgsmål der skal stilles og i hvilken rækkefølge. Vi producerer de indslag, der skal klæde seerne på i løbet af debatten. Hvis det bare er to mænd, der snakker, så bliver det hurtigt meget teknisk,« siger Mikkel Hertz.

TV 2 overlod det til de to partier at blive enige om det overordnede tema for debatten. Her var det indtil lørdag aften sådan, at Venstre ville have ét emne på dagsordenen – hospitaler – imens SF ville have både folkeskoler og hospitaler med i debatten.

På TV 2 var de derfor i tvivl om, hvorvidt debatten overhovedet ville blive til noget. Men lørdag aften meddelte partierne, at de var blevet enige om kun at have ét emne.

0 Kommentarer