Mikkel Hertz er ny nyhedsdirektør i TV 2

Mikkel Hertz bliver nyhedsdirektør i TV 2 efter Michael Dyrby. »Der er nok at tage sig til, jeg behøver ikke engang tænke nye tanker for at sætte folk i sving,« siger han til Journalisten. Hertz varsler nyt koncept for TV 2 News og 19-nyhederne i januar

"Jeg er rigtigt glad for at kunne fortælle, at Mikkel Hertz er TV 2's nye nyhedsdirektør."

Sådan lyder indledningen i en mail, der netop er rundsendt til medarbejderne i TV 2. Journalisten er i besiddelse af mailen, som er underskrevet af direktør Merete Eldrup.

Nyhedschef Mikkel Hertz overtager dermed posten som nyhedsdirektør fra Michael Dyrby, som måtte forlade posten på grund af en affære.

»Jeg har jo været souschef og nyhedschef, så der er ikke så pokkers mange ting, jeg er helt fremmed over for,« siger Mikkel Hertz til Journalisten.

Fortsætter linjen

Mikkel Hertz understreger, at han ikke kommer til at lægge en helt ny linje for TV 2.

»Vi har været i gang med en meget stor organisatorisk øvelse de seneste år, hvor vi har prøvet at bryde de gamle søjler ned, mellem digitalt og fjernsyn, og mellem hovedkanalen og News. Vi er nået et godt stykke, men vi er ikke i mål. Det kommer jeg til at arbejde videre med,« siger han.

Hertz varsler blandt andet et nyt koncept for 19-nyhederne på hovedkanalen samt et nyt koncept for TV 2 News. Begge dele forventes i januar. Samtidig flytter News i nyt studie på Teglholmen og begynder at sende i HD. Og så barsler TV 2 med en ny digital business-kanal. Kanalen skulle være lavet sammen med Berlingske, men efter at de trak sig i den seneste sparerunde, vil TV 2 fortsætte projektet alene.

»Der er nok at tage mig til, jeg behøver ikke engang tænke nye tanker for at sætte folk i sving. Men om et halvt år skal vi så tænke i de større linjer: "Hvad vil vi egentlig indholdsmæssigt de kommende år?"« fortæller Mikkel Hertz.

Samme årgang som forgænger

Selv om Michael Dyrby stoppede pludseligt, mener Mikkel Hertz dog ikke, der har været tale om et hektisk forløb op til hans udnævnelse som efterfølger.

»Man kan da godt spørge, når nu min forgænger stoppede, om det ikke var et godt tidspunkt til virkelig at skabe fornyelse og måske vælge en ny direktør, der ikke er samme årgang som forgængeren. Det kan jeg jo ikke løbe fra. Men der har Merete Eldrup vurderet, at der ligger en kvalitet i det. Vi har fået andre nye stærke kræfter ind, fx Jacob Kwon og Mette Østergaard, og vi skal snart udnævne en ny digital nyhedsansvarlig. Man har valgt at sige, at der ikke er behov for at vende mere op og ned lige nu,« siger den nye nyhedsdirektør.

I den interne mail lyder, at Mikkel Hertz som nyhedsdirektør skal tegne TV 2 udadtil.

"Mikkel er et journalistisk fyrtårn og en redaktionel kompetence, som er blandt de stærkeste herhjemme, og han vil uden tvivl være en skarp og dygtig direktør i spidsen for TV 2 Nyhederne. Som leder af chefredaktionen vil han få det redaktionelle ansvar for den løbende nyhedsproduktion, ligesom han vil tegne TV 2 udadtil på nyhedsområdet."

Samtidig med at Mikkel Hertz bliver nyhedsdirektør, ændrer TV 2 struktur i toppen, så al indholdsproduktion samles. 

"Det gør vi for at styrke det tværgående samarbejde og det sammenhængende strategiske perspektiv på alle programtyper og alle platforme. Derfor bliver Mikkel Hertz en del af en dedikeret indholdsledelse under indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen, som bliver Mikkels nye chef og sparringspartner i arbejdet med budget, udvikling, organisation og ledelse," forklarer ledelsen i den interne mail.

Samtidig rykker Merete Eldrup tættere på indholdsdelen, forklarer Mikkel Hertz. Hun vil blive hans chef på det etiske og journalistiske område.

0 Kommentarer