Mikkel Hertz: Det var en fejl at slette Løkke-klip

TV2's kanalchef, Mikkel Hertz, fortryder, at han krævede et klip med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slettet. "Det var en klar fejl at slette det," siger han efter aftenens møde med medarbejderne om sagen.

TV2's kanalchef, Mikkel Hertz, fortryder, at han krævede et klip med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slettet. "Det var en klar fejl at slette det," siger han efter aftenens møde med medarbejderne om sagen.

Ifølge Ritzau fortryder Mikkel Hertz sin beslutning om at slette optagelsen med en vred Lars Løkke Rasmussen fra parkeringspladsen foran TV 2's studier i København: 

"Hvis jeg stod med det samme valg i dag, ville jeg ikke have bedt om at få den pågældende sekvens slettet, fordi det har kastet et odiøst skær over mine handlinger og motiver. Jeg mener, at både jeg og TV2's nyhedsafdeling ville have stået bedre, hvis jeg ikke havde truffet det valg," udtaler han til Ritzau.

Og stort set samme melding gav han medarbejderne på TV 2, da de mandag aften var indkaldt til møde om sagen

"Mikkel Hertz har indrømmet, at det var en fejl at slette klippet. Det sagde han mange gange under aftenens møde," siger TV 2's tillidsmand, Lennert Sten, til Politiken.dk, og tilføjer, at episoden er gået ud over alle de ansatte på TV 2.

"Hele humlen er, at klippet blev slettet. Det rammer os alle sammen, fordi det giver et indtryk af, at det er tilfældigt, hvad der ryger ud fra vores server, og det giver et kæmpe knæk på vores troværdighed," udtaler Lennart Sten.

Mikkel Hertz fastholder dog, at det var en helt rigtig beslutning ikke at bringe optagelsen i TV2 Nyhederne den 8. oktober.

Overfor Jp.dk siger han blandt andet:

"Lige så snart, jeg så klippet, kunne jeg sige, hvorfor det ikke skulle sendes. For det første rummede det ingen journalistisk relevans eller substans. For det andet var statsministerens irritation en irritation, vi selv havde fremprovokeret," forklarer Mikkel Hertz til Jp.dk og tilføjer, at det gjorde ham nervøs, og derfor slettede han efterfølgende klippet fra TV 2's arkiver. 

Mikkel Hertz er dog i dag klar over, at selve sletningen af klippet har gjort det muligt at mistænkeliggøre både ham og TV2 Nyhederne som en borgerlig kanal. Og det var absolut ikke hensigten:

"Jeg må erkende, at nogen benytter denne lejlighed til at udstille mig og dermed også TV2 Nyhederne som blå lejesvende. Det er fuldstændig uberettiget," siger Mikkel Hertz til Ritzau.

På aftenens medarbejdermøde, hvor flere hundrede ansatte fra København og Odense var forbundet via et videolink, deltog desuden nyhedsdirektør Michael Dyrby.

Her blev det i øvrigt slået fast, at den journalist og den fotograf, der stod bag det slettede klip, ikke har gjort noget forkert.

"Der er ikke blevet overtrådt nogen regler, og der var ikke noget at udsætte på journalisten og fotografen," siger Lennart Sten til Politiken.dk.

1 Kommentar

Thorsten Dam
20. DECEMBER 2010
Re: Mikkel Hertz: Det var en fejl at slette Løkke-klip
Mon ikke klippet findes på en slet-server eller en kameraharddisk et eller andet sted, hvis tv2 har fortrudt og gerne vil gøre fejlen god igen og have det i arkivet. At dømme efter den megen omtale kan klippet jo nærmest ende med at få historisk interesse.