Midtjyske-fyringer rammer Århus

Det bliver især Århus Stiftstidende, der kommer til at holde for, når Midtjyske Medier i den kommende tid fjerner 20 redaktionelle stillinger. Medarbejderne er chokerede.

Det bliver især Århus Stiftstidende, der kommer til at holde for, når Midtjyske Medier i den kommende tid fjerner 20 redaktionelle stillinger. Medarbejderne er chokerede.

Det kom som et lyn fra en klar himmel for medarbejderne på Århus Stiftstidende, da direktør i Midtjyske Medier Per B. Jørgensen mandag annoncerede fyringsrunden. Avisen har skåret ned så sent som sidste sommer, og de ansatte havde ventet, at det ville give et lidt længere pusterum, fortæller tillidsrepræsentant Henrik Havbæk Madsen.

»Vi havde en forventning om, at vi var på rette kurs og nærmede os en break-even. Det var det, vi blev stillet i udsigt ved sidste nedskæringsrunde. Så udmeldingen var et chok. På den anden side har vi prøvet det så mange gange – det er nærmest blev en del af arbejdslivet herinde,« fortæller han.

Noget tyder også på, at det bliver Århus Stiftstidende, der bliver hårdest ramt af de varslede nedskæringer. I alt skal der fjernes 20 stillinger. Heraf vil tre af dem være i Bergske Blade, mens der på Randers Amtsavis formentlig bliver tale om ’et par stykker’, ifølge tillidsrepræsentant Susanne Larsen.

Det efterlader omkring 15 stillinger, som så skal hentes i Århus.

Henrik Havbæk Madsen vil ikke bekræfte noget tal. Han skal i de kommende dage forhandle for at bringe antallet af reelle fyringer så langt ned som muligt.

Per B. Jørgensen kalder besparelserne for en konsekvens af den seneste udvikling på annoncemarkedet. Han siger samtidig, at han ikke tror, fyringerne kommer til at gå ud over kvaliteten af de trykte aviser.

»Det var da en sjov udmelding. På den måde siger han jo også, at de, der skal væk, ikke har gjort en forskel for avisen. Men jeg håber da, han får ret, siger Susanne Larsen fra Randers Amtsavis.

Henrik Havbæk Madsen ønsker ikke at kommentere Per B. Jørgensens vurdering.

I den vestlige del af regionen bliver det først og fremmest på radio-området, at besparelserne vil kunne mærkes. Satsningen på forskellige lokalradioer under navnet "Guld FM" bliver indskrænket, så der reelt kun vil være en fungerende radiostation i Viborg.

Ifølge fællestillidsrepræsentant Jens Kirk er Struer-redaktionen den eneste af avis-redaktionerne på Bergske Blade, der kommer til at opleve nedskæringer.

Men medarbejderne er bekymrede over de sparekrav, der er kommet til efter sammenlægningen til Midtjyske Medier.

»Folk er rystede. Bergske Blade var jo en velkonsolideret avis med et pænt overskud, men nu er vi kommet i samme gryde som Århus Stiftstidende. Folk føler, man skal dække et underskud, der er kommet ind med den nye firmakonstruktion,« siger Jens Kirk, der siger, at nedskæringerne er med til at 'teste' solidariteten mellem medarbejdergrupperne i koncernen.

0 Kommentarer