Midtjylland går i tabloid

Midtjyllands avis skifter til tabloidformat. Det skal give bedre journalistik, siger redaktionschefen til Journalisten.dk (Rettet).

Midtjyllands avis skifter til tabloidformat. Det skal give bedre journalistik, siger redaktionschefen til Journalisten.dk (Rettet).

Midtjyllands Avis hopper nu med på trenden og skifter til tabloidformat. Det fortæller redaktionschef Helmer Jakobsen til Journalisten.dk. Det nye format skal gøre avisen mere handy hjemme på sofabordet, men først og fremmest skal det give bedre journalistik.

»Tabloidformatet giver mindre plads, så det tvinger folk til at prioritere klarere. Artiklerne vil blive strammet op. Tabloid egner sig bedre til at skrive kort, klart og præcist,« siger redaktionschef Helmer Jakobsen til Journalisten.dk.

Selv om avisen ændrer format, vil læserne ikke få mindre stof. Sidetallet vil gå fra 24 sider til 48. Men tabloidformatet vil betyde, at artiklerne bliver kortere. Det sætter krav til prioriteringen af stoffet.

»Når vi kigger på forskellige ting i bakspejlet, har vi måske til tider haft lidt for meget vanetænkning. Vi har skrevet om det samme for mange gange. I stedet for at beskrive en sag alle de gange, den bliver behandlet i byrådet eller lignende, er det bedre at beskrive sagen en enkelt gang og gå i dybden,« siger Helmer Jakobsen.

»Vi har nok også været lidt for flinke. Hvis en politiker for eksempel gerne har villet give noget til avisen, har vi ladet det ske, selv om det måske ikke bragte så meget nyt frem,« siger han.

Dagbladet Information var den første store morgenavis i Danmark, der gik over til tabloidformat. Det gjorde de i 2004. Siden er Jyllands-Posten og Berlingske gået med, mens Politiken stadig holder fast i broadsheetformatet.

Ud over at ændre format vil Midtjyllands Avis også ændre layout. Og det er tiltrængt, mener redaktionschefen, da avisen ikke har ændret sit grafiske udtryk i snart 20 år.

Den første avis i tabloidformat vil udkomme den 14. april.

Rettet 15.14: Sidetallet går op til 48, ikke 42, som det tidligere fremgik.

0 Kommentarer