Michael Jeppesen: Bevidste misforståelser bag fyring

Michael Jeppesen føler sig bevidst misforstået og er foreløbig færdig med at blogge. Han kan ikke se, hvor i det danske mediebillede han skulle få frihed til at udtrykke sig efter at være blevet fjernet som blogger på Politiken.dk.

Michael Jeppesen føler sig bevidst misforstået og er foreløbig færdig med at blogge. Han kan ikke se, hvor i det danske mediebillede han skulle få frihed til at udtrykke sig efter at være blevet fjernet som blogger på Politiken.dk.

Politikens kontroversielle eks-blogger Michael Jeppesen føler sig bevidst misforstået og er godt og grundigt træt af medier som Se og Hør, BT. og Journalisten:
"Hvis man ikke forstår ironi overhovedet, så skal man holde sig fra en ironisk blog. Man læser heller ikke AT TÆNKE SIG i Politiken og tager det for pålydende", siger Michael Jeppesen.

Jeppesen blevet skubbet ud som ulønnet blogger på Politiken.dk med henvisning til, at han havde formidlet utroskabsrygter i strid med Politikens etiske retningslinier.

Jeppesens pointe er imidlertid, at han refererer BT samt Se og Hør. Derpå joker han om emnet. Det må stå tydeligt for enhver, at han ikke laver journalistiske historier baseret på research. Sådan kan hans indlæg kun læses, hvis man bevidst ønsker at misforstå bloggen, siger han til Journalisten.dk.

"Først laver Lars Løkke en kampagne, der siger, at det lysner. Så går der 14 dage og så siger han, at det sortner. Så joker jeg om, at måske talte han ikke om konjunkturerne, men om Katrine Lilleørs hvide krop. Det er muligvis en perfid joke, men det er ikke journalistik, og det må enhver kunne se. Det samme gælder, når jeg skriver, at Lene Espersen taber sine patter. Jeg kan afsløre, at hun har dem endnu. Det er ikke en journalistisk historie. Det er satire. Man skal som journalist være i ond tro for at misforstå det", siger han.

I et af de indlæg fra Michael Jeppesen, der nu er fjernet og erstattet med teksten 'Dette indlæg er fjernet. – Politikens redaktion' stod der: 'Da Lars Lykke sagde, at det lysnede, var det slet ikke konjunkturene i økonomien, han talte om, men stearinlysene, der spejlede sig i Kathrine Lilleørs hvide krop.'

Om Journalisten, BT. og Se og Hørs dækning af sagen, siger Michael Jeppesen:
'Det meste bunder i bevidste misforståelser. Det er en grim og dum medieverden. Næsten al medievirkelighed er ligeså hjernedød, som denne her. Man opfinder nyheder ved at plukke, tage ud af en sammenhæng og misforstå. Hvis Tøger Seidenfaden faktisk havde læst, hvad jeg skrev, så ville han kunne se, at jeg ironiserer over sladder frem for at skabe den. Jeg laver endda hyperlinks, så man kan se de kilder, jeg joker ud fra," siger Michael Jeppesen.

Kunstkenderen, forfatteren og bloggeren Michael Jeppesen har svært ved at se, hvor i den danske medieverden han skulle kunne blogge i fremtiden.
"Jeg er smidt ud fra Politiken og hvor skulle jeg blogge? Jeg kan ikke se mig selv på Berlingske eller Journalisten.dk. Vi er så langt fra hinanden, som man kan være. Jeg ville aldrig være et sted, hvor man ikke forstår og må bruge ironi. Jeg vil heller ikke blogge på Information, for jeg vil ikke have bloggeriet blandet sammen med det, jeg skriver om kunst," forklarer han.

"Men det var da sjovt de to måneder, det varede," tilføjer Michael Jeppesen.

14 Kommentarer

Lars B. Jørgensen
8. JUNI 2010
Re: Michael Jeppesen: Bevidste misforståelser bag fyring

Jeppesen er jo, præcis i stil med en åndsbeslægtet filejs som Mads Brügger, bedst og mest berettiget, når de laver journalistik langt fra DJH betonmainstream og den klassicistiske omnibus tilgang. Her har de friheden og/eller det indforståede publikum, som kan afkode deres dobbeltbundede journalistik - eller hvad man nu skal kalde det i mangel af bedre.

Jeppesen, som kun yderst sporadisk var morsom på EB, har siden rendyrket sin perfidt sladdervorne stil, men som Peter Banke så rigtigt skriver, er han yderst ømfindtlig, når andre angriber ham på samme præmis som han med sadistisk nydelse brugte til at slagte Ditte Okmann med.

Når man leger med mediet og gerne vil sprænge rammerne, har det en pris andetsteds. Jeg kan eksempelvis (stadig) ikke tage ellers meget dygtige og stildannende Brügger alvorligt som vært i Deadline. Jeg sidder hele tiden og venter på, at "det sjove" skal komme eller at gæsten bliver udstillet med tungen i kinden. At Brügger så tillige er decideret fejlcastet, vag og famlende som han er med slips opg habit, er så en helt anden historie.

Jeppesen, som i sammenligning med Brügger er en åndspygmæ, stod heller ikkke distancen i sin blog på Politiken. Man kan ikke det ene øjeblik indtage rollen som undersøgende bøddel for så at påkalde sig en rolle som den hvide klovn, når lortet rammer fanen.

 

Peter Banke
8. JUNI 2010
Re: Michael Jeppesen: Bevidste misforståelser bag fyring
Det var også 'bevidste misforståelser´, Jeppesen fældede Ditte Okman på...og ja, at sende aben videre til Se & Hør, udstiller bare hans hykleri endnu tydeligere.  
Michael Qureshi
8. JUNI 2010
Re: Michael Jeppesen: Bevidste misforståelser bag fyring

Hvor er det dog bare ynkeligt og sørgeligt, at Michael Jeppesen skyder skylden på medier som Se & Hør og B.T. for, at han ironiserede over rygterne omkring Lars Løkke. En Infomedia-søgning viser lynhurtigt, at B.T. aldrig så meget som har antydet, at Løkke har været utro med Lilleør, der er en artikel som beskriver, at han drak rødvin med hende til klokken 01.00 om natten, men hvis det er et utroskab-rygte, så er vi eddermanme mange der ofte er utro så.

 

Lars B. Jørgensen
8. JUNI 2010
Re: Michael Jeppesen: Bevidste misforståelser bag fyring

@Jørgen Larsen

Det er Preben og "stemmerne":-)

Jørgen Larsen
8. JUNI 2010
Re: Michael Jeppesen: Bevidste misforståelser bag fyring

@Preben

 Hvem er "redaktionen" bag kunstavisen.com? Er det blot noget som findes i dit eget hoved? 

Flere