Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:52 09.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Michael Dyrby giver ikke flere interviews efter MeToo-dokumentar

Michael Dyrby giver ikke flere interviews efter MeToo-dokumentar

Michael Dyrby giver ikke flere interviews, oplyser han til Politiken og Jyllands-Posten. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

B.T.’s ansvarshavende chefredaktør, Michael Dyrby, kommer ikke til at give flere interviews i kølvandet på dokumentarserien ’MeToo: Sexisme bag skærmen’.

Det oplyser han skriftligt til både Jyllands-Posten og Politiken, der blandt andre medier har efterspurgt et interview med Michael Dyrby.

Michael Dyrby tog ferie umiddelbart efter premieren på dokumentaren, der handler om sexisme på TV 2 i den periode, hvor Michael Dyrby har været chef og nyhedsdirektør i en årrække. Tirsdag aften brød han over en uges tavshed i et interview med Berlingske, hvor han erkendte at have haft upassende forhold til ansatte, at have udøvet grænseoverskridende adfærd og undskyldte for sexisme i sin tid på TV 2.

I interviewet med Berlingske bliver han direkte spurgt, om han agtede at stille op andre steder. Svaret lød ja, og siden har han givet interviews til B.T., DR, Information og Ekstra Bladet.

Flere medier, heriblandt Politiken, Jyllands-Posten, Frihedsbrevet, Loud og Journalisten, har imidlertid fået afslag eller slet intet svar på deres anmodning om interview med Michael Dyrby.

For otte måneder siden sagde Michael Dyrby i P1’s daværende mediemagasin, at han altid vil stille op.

Man kan ikke som medie sige nej?, spurgte værten.

”Nej. Jeg kommer altid,” lød svaret fra Michael Dyrby i programmet.

SENESTE NYT

Flere nyheder