Michael Christiansen ny DR- formand

Den tidligere teater-chef Michael Christiansen er udnævnt til ny DR-formand. Kulturministeren forklarer valget med hans store erfaring.

Den tidligere teater-chef Michael Christiansen er udnævnt til ny DR-formand. Kulturministeren forklarer valget med hans store erfaring.

Efter mange måneders venten fik DR i dag endelig ny formand efter Mogens Munk Rasmussen, der i sommer fik det røde kort som følge af byggeskandalen i DR-byen.

Hans afløser er den 63-årige Michael Christiansen, som senest har været chef for Det Kongelige Teater fra 1992-2008. Inden da var han både departementschef i Forsvarsministeriet og afdelingschef i Justitsministeriet.

»Michael Christiansen har via sit mangeårige lederskab af Det Kongelige Teater indhøstet nogle værdifulde erfaringer, som han også vil kunne bruge i en DR-sammenhæng, hvor både kulturelle, mediemæssige og økonomiske hensyn spiller en afgørende rolle. Med også hans store indsigt i bestyrelsesarbejde er jeg sikker på, at vi med Michael Christiansen har fundet en ny formand, der kan føre DR videre mod nye udfordringer i det danske medielandskab,« udtaler kulturminister Carina Christensen i en pressemeddelelse.

Valget af Michael Christiansen kommer i øvrigt ikke som nogen overraskelse. Længe har hans nævnt ligget øverst på rygtebørsen. Og allerede i sidste uge var det forventningen, at han ville blive ny DR-formand.

Michael Christiansen er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet. Han blev efter endt uddannelse ansat i Justitsministeriet, men fungerede samtidig som lektor strafferet ved universitetet fra 1971-83.  Han har været medlem og formand for en række bestyrelsen, herunder Sund & Bælt Holding A/S og rederiet J. Lauritzen Holding A/S.

 

0 Kommentarer