Godt råd

Mette Vibe Utzons råd til sig selv som ung: ”Råb op på andres og egne vegne”

Hvilket råd ville du ønske, at du kunne havet givet til dig selv som ung? Det spørgsmål stiller Journalisten i et nyt interviewformat erfarne folk i medie- og kommunikationsbranchen

I et nyt interviewformat spørger Journalisten erfarne folk i medie- og kommunikationsbranchen, hvilket råd de i dag ville ønske, de kunne have givet sig selv som ung og ny i branchen.

Her er det den 61-årige Mette Vibe Utzon, der besvarer spørgsmålet og deler et ungdomsbillede af sig selv.

Mette Vibe Utzon blev uddannet fra Journalisthøjskolen i 1992 og har gennem 30 år været radio- og tv-vært på blandt andet ’P1 Orientering’. I dag er hun selvstændig og freelance-vært på Radio4.

Mette Vibe Utzons råd til sig selv som ung:

”Hvis jeg i dag skulle give et råd til mig selv som ung og nyuddannet, ville det være: Gå nu frygtløst ud og spark røv, men husk, at det ikke er alle kampe, du kan vinde. Nogle af dem kommer du til at tabe. Og det kan indimellem koste dig dyrt.

Jeg havde så meget selvtillid dengang – jeg følte mig bomstærk og troede, jeg kunne klare hele verden. Samtidig er jeg vildt antiautoritær, og det har virkelig kostet mig nogle ordentlige røvfulde indimellem. Med årene er jeg blevet bedre til at vælge mine kampe, men det tog mig lang tid at lære.

Samtidig fortryder jeg egentlig ikke noget. Noget af det, jeg godt kan savne ved især mine unge kolleger i dag, er det med at tro på, at det, de selv mener, er godt nok. Hvis du har en fornemmelse af, at der er et eller andet galt, så skal du tro på det – uanset hvad cheferne siger, og uanset om andre har sluppet sagen. Lad være med at rette så helvedes meget ind. Tro på, at du har fat i noget af det rigtige, og råb op på andres og egne vegne. I nogle sammenhænge er journalister jo efterhånden en flok pryglede hunde. Der bliver fyret alle vegne, og folk er blevet så bange for konsekvenserne af at råbe op.”

 

0 Kommentarer