Mette Østergaard bliver ny chefredaktør på Berlingske

Det er netop meldt ud, at Mette Østergaard bliver ny chefredaktør på Berlingske. Hun kommer fra en stilling som chefredaktør på TV 2 News. Mette Østergaard vil fremover udgøre avisens chefredaktion sammen med ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen (Opdateret kl. 12.03) (rettet kl. 13.13)

For knap en måned siden blev det meldt ud, at Anna Libak forlader Berlingske, hvor hun sammen med Jakob Weiss havde været konstitueret chefredaktør, siden avisens tidligere chefredaktør Jens Grund blev ansvarshavende på BTMX.

Ved samme lejlighed oplyste Berlingske Media, at den nye ledelsesstruktur på Berlingske ville blive meldt ud inden længe. Der sker nu.

Ny chefredaktør på Berlingske bliver Mette Østergaard, skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse. Mette Østergaard kommer fra en stilling som chefredaktør på TV 2 News. 

Tom Jensen udtaler i pressemeddelelsen, at han er glad for, at det er lykkedes avisen at tiltrække en kapacitet som Mette Østergaard, der har opnået stærke resultater og fremgang som chef for TV2 News.

"Mette Østergaard kommer med et ry som en både dedikeret og inspirerende redaktionel leder og har samtidig udvist stor forståelse for Berlingskes særlige position på det danske mediemarked. Derfor er vi overbeviste om, at vi har fundet den helt rette chefredaktør til opgaven,” siger han. 

Ville rekruttere eksternt  

Mette Østergaard selv ser ifølge Berlingske Medias pressemeddelelse frem til at tage avisens udfordringer op i et forvænt og krævende marked.  

”Vi står midt i en ekstremt spændende medietid, hvor kravene til originalitet, kvalitet og udvikling aldrig har været større for at fastholde læserne og brugerne. Sammen med det stærke hold på Berlingske glæder jeg mig til at udvikle journalistik og formater, der kan skærpe Berlingskes position og fremtid i takt med den digitale virkelighed,” siger Mette Østergaard. 

Før sin tid på TV 2 News har Mette Østergaard blandt andet været politisk redaktør på Politiken. 

Der var behov for at få tilført yderligere ledelseskraft

I forbindelse med sit farvel til Berlingske lagde tidligere chefredaktør Anna Libak ikke skjul på, at hun det skete som konsekvens af, at hun ikke længere skal være en del af chefredaktionen. 

"Det kan jeg kun se som et fravalg af det, jeg har forsøgt at tilføre avisen gennem seks måneder som konstitueret chefredaktør og tre år som udlandsredaktør med holdninger til alt, hvad der rørte sig på avisen," skrev hun på sin facebookprofil

Tom Jensen sagde dengang til Journalisten, at han mente, der var behov for at få tilført yderligere ledelseskraft.

"Jeg har samtidig besluttet, at vi har behov for at få tilført vores organisation yderligere ledelseskraft. Derfor går jeg ud og rekrutterer en ny chefredaktør eksternt," sagde han til Journalisten.

Tiltræder til nytår

Det er andet chefskifte på avisen inden for kort tid. I sidste uge blev det meldt ud, at Anders Krab-Johansen forlader jobbet som adm. direktør og ansv. chefredaktør for Børsen for at blive koncernchef i Berlingske Media.

Han afløser Mette Maix, der efter godt et år i chefstolen på skifter til en stilling som adm. direktør for detailkæden Flying Tiger.

Mette Østergaard er 37 år og for tiden på barsel. Hun tiltræder stillingen som chefredaktør til nytår.

Konstitueret chefredaktør Jakob Weiss fortsætter i den midlertidige position året ud, indtil Mette Østergaard kan starte. 

Seneste opdateret kl. 12.03

Rettet kl. 13.13: En en tidligere version af artiklen fremgik det, at Anna Libak allerede har forladt Berlingske. Hun er dog fortsat udlandsredaktør og konstitueret chefredaktør sommeren over.

 

0 Kommentarer