Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
17:14 10.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Mette Østergaard: Umuligt for Dyrby at fortsætte med troværdighed og værdighed

Mette Østergaard: Umuligt for Dyrby at fortsætte med troværdighed og værdighed

“Det har været nogle voldsomme uger i mediebranchen. Meget har været grimt, hyklerisk og patetisk," lyder det fra Mette Østergaard. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Mens Berlingske Medias koncernchef, Anders Krab-Johansen, til det sidste har bakket op om Michael Dyrby som ansvarshavende chefredaktør på B.T., har der været andre kritiske stemmer i Berlingskes lokaler på Pilestræde.

I ugens udgave af Weekendavisen opfordrede redaktionschef Klaus Wivel på lederplads til, at Michael Dyrby skulle trække sig. Heller ikke Mette Østergaard, chefredaktør på Berlingske, så nogen anden udvej:

”Jeg er enig i, at det er en rigtig og nødvendig beslutning. Dyrbys indrømmelser af sit synderegister og ikke mindst hans efterfølgende håndtering gør det umuligt for ham med troværdighed og værdighed at være chefredaktør. Vores medier skal kendes på troværdighed, magtkritik og journalistisk integritet. Det er vores vigtigste opgave, og det må enkeltpersoner ikke skygge for,” skriver hun i en sms til Journalisten.

”Det har været nogle voldsomme uger i mediebranchen. Meget har været grimt, hyklerisk og patetisk. Men vi må huske, at det gode er, at vi er i gang med at tage et grundlæggende og helt nødvendigt opgør med en #metoo kultur,” skriver hun videre.

Michael Dyrby har fredag eftermiddag meddelt, at han trækker sig i kølvandet på sin håndtering af de sager, der er kommet frem i dokumentarserien ’MeToo: Sexisme bag skærmen’, der blev sendt på discovery+ sidste mandag.

Siden har Michael Dyrby kun villet udtale sig til fem medier, hvor han blandt andet har erkendt at have haft upassende forhold til ansatte på TV 2. Selv erkender han, at hans håndtering har kostet på troværdigheden:

”B.T. skal altid være magtkritisk og stille magthavere de vanskelige spørgsmål. Jeg har ikke levet op til den standard, som vi normalt forlanger af andre kilder. Det går ikke, for det svækker hele grundlaget for journalisternes daglige virke. Ikke bare på B.T. – men i hele Berlingske Media,” skriver Michael Dyrby i en klumme på B.T.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder