Mette Frederiksen fjernede fuckfinger-billede – men Politiken brugte det én gang til

”Det var en fejlslutning,” siger chefredaktør Anne Mette Svane om billedet, der blev brugt i artikel om de problemer, fuckfinger-billede havde skabt for skoledreng (Opdateret)

I går bragte en række medier historien om, at Mette Frederiksen har fjernet det omstridte fuckfinger-billede fra Instagram. Det sker efter kritik fra faren til drengen, der laver håndtegn på billedet og siden er blevet udsat for grove hadbeskeder.

Men sammen med artiklen bragte flere medier, blandt andre Politiken, billedet med drengens håndtegn – en gang til.

Chefredaktør på Politiken Anne Mette Svane beklager billedvalget.

”Det var en fejlslutning. Vi er lige nu i gang med at fjerne billedet fra to historier fra pol.dk, og vi har sat et andet billede ind, hvor man ser statsministerens besøg i klassen fra en anden vinkel.”

Der vil i artiklen komme en rettelse, hvor Politiken forklarer, at billedet er taget af, og hvorfor det er sket.

Hun forklarer fejlen med, at det var en travl dag på nettet i går på grund af præsentationen af planerne for genåbningen af samfundet.

I artiklen forklarer drengens far, at han tog kontakt til Statsministeriet, fordi hans søn blev udsat for meget voldsomme hadbeskeder. For eksempel at drengen burde få hugget hovedet af.

”Når drengens far kommer med sin appel, skal vi selvfølgelig tænke os om i valget af billedet,” siger Anne Mette Svane.

Vil I holde op med at bruge billedet fremover?

”Ja, vi vil i hvert fald overveje det meget grundigt. Lige nu vejer hensynet til drengen tungest, fordi han er den sårbare i sagen,” siger hun.

Også Berlingske, der lavede interviewet med drengens far, bragte billedet, som Politiken nu fjerner. Det skete dog med farens tilladelse.

Som det fremgår, har Journalisten valgt at bruge et andet billede fra Mette Frederiksens besøg på skolen.

(Opdateret: klokken 15:35. Det er tilføjet, at Berlingske havde fået farens tilladelse til at bruge billedet i artiklen)

0 Kommentarer