Mette Davidsen-Nielsen ny adm. direktør på Information

Informations bestyrelse har udpeget Mette Davidsen-Nielsen som ny adm. direktør på Information. »Jeg glæder mig til at gøre mit for at udvikle et mediehus, der er så væsentligt for dansk demokrati og kultur,« siger hun. 

Informations bestyrelse har udpeget Mette Davidsen-Nielsen som ny adm. direktør på Information. »Jeg glæder mig til at gøre mit for at udvikle et mediehus, der er så væsentligt for dansk demokrati og kultur,« siger hun. 

Mette Davidsen-Nielsen har en lang karriere i DR bag sig. Først var hun programredaktør fra 1998-2003 og siden chef for kanalen sammen med Gitte Rabøl frem til 2007. Herefter modtog hun Syddansk Universitets fellowship i journalistik, som hun brugte på at forske i public service-mediers udfordringer i den moderne verden. Siden 2008 har hun været selvstændig konsulent, og i foråret blev hun tilknyttet Kontrabande

Information har manglet en administrerende direktør, siden Morten Hesseldal sagde op i december for at blive kulturdirektør i DR. Han fortsatte dog i stillingen indtil februar, hvor underdirektør Karin Pedersen blev konstitueret. 

Ifølge Journalistens oplysninger brugte bestyrelsen på Information Morten Hesselsdahls afgang til at overveje en enstrenget ledelse med kombineret direktør og chefredaktør, som det er kendt fra blandt andet Børsen og Berlingske Tidende. Dén model brød medarbejderne sig dog ikke om, og det er derfor droppet. 

Chefredaktør Palle Weis fratrådte sin stilling i marts, og siden har Bent Winther været konstitueret chefredaktør. Han tilbød bestyrelsen at overtage sædet permanent, men det afslog bestyrelsen, og der ledes derfor fortsat efter en ny chefredaktør.

I sidste uge blev Mette Davidsen-Nielsen udpeget som formand for det udvalg, der skal hjælpe kulturminister Per Stig Møller med at lægge retningslinjerne for den nye public service-radiokanal. Den post fratræder hun med øjeblikkelig virkning for at undgå habilitetsproblemer, oplyser hun til Journalisten.dk

TIl Information.dk siger hun

»Stillingen som direktør på Information er så udfordrende og meningsfuld, at den har kunnet konkurrere med et spændende og udviklende liv som selvstændig. Information er en virksomhed med en fantastisk historie, dygtige og engagerede medarbejdere og et stort potentiale. Hele dagbladsbranchen står over for en vanskelig fremtid, der kræver nytænkning og mod. Jeg glæder mig til at gøre mit for at udvikle et mediehus, der er så væsentligt for dansk demokrati og kultur.«  

Information.dk skriver, at arbejdet med at finde en ny chefredaktør indledes efter sommerferien. Indtil da fortsætter Bent Winther i rollen. Mette Davidsen-Nielsen tiltræder 1. september.

Læs interview med Mette Davidsen-Nielsen her

0 Kommentarer