Mette Bock: »Jeg har siddet i bedre direktioner end DR’s«

Hun smækker ikke med døren i DR. Det er i hvert fald Mette Bocks egen udlægning af hendes farvel til stillingen som direktør for DR Programproduktion. Men hun understreger samtidig i et interview med Journalisten.dk, at tingene ikke kørte perfekt: »Jeg har siddet i en direktion, som fungerer bedre end den her.«  (opdateret)

Hun smækker ikke med døren i DR. Det er i hvert fald Mette Bocks egen udlægning af hendes farvel til stillingen som direktør for DR Programproduktion. Men hun understreger samtidig i et interview med Journalisten.dk, at tingene ikke kørte perfekt: »Jeg har siddet i en direktion, som fungerer bedre end den her.«  (opdateret)

En række af de nærmeste kollegaer var hurtigt ude i morges med deres dom, da det store fyringsdrama i DR slap ud: Mette Bock går i vrede, erklærede flere centrale kilder.

Men selv afviser hun nu, at det er tilfældet:

»Jeg må bare konstatere, at dér, hvor mine kompetencer ligger, er i det strategiske arbejde. Dér synes jeg, jeg har bidraget med det, jeg kunne. Jeg har givet det bedste og synes, jeg har skabt arbejdsro og glæde. Nu lå det så ikke længere i kortene med den nye stillingsstruktur, at jeg skulle have med strategi at gøre. Derfor har jeg valgt at sige op,« forklarer Mette Bock over for Journalisten.dk.

Hun lægger dog ikke skjul på, at langtfra alting har været perfekt.

»Vi har lige haft en klimamåling, som har set på samarbejdet. Og jeg har da siddet i direktioner, som har fungeret bedre end den her,« udtaler hun til Journalisten.dk.

Mette Bock vil ikke i detaljer fortælle, hvad der er galt med DR's direktion:

»Det vil jeg ikke nærmere ind på. Det er noget, der vedrører os,« siger hun.

– Men er det et spørgsmål om kemien imellem direktionsmedlemmerne, centralisering af magten, eller handler det om selve strategien?

»Det vil jeg ikke udtale mig om.«

Ifølge Mette Bock er det 14 dage siden, hun traf beslutningen om at forlade DR. Men det skete »med rigtig blandede følelser,« som hun udtrykker det.

»Jeg vil fortsat være en engageret ambassadør for DR,« siger hun og tilføjer:

»Jeg går altså ikke i vrede. Hånden på hjertet. Jeg vil sige, vi har haft forskellige holdninger til meget i organisationen. Men der har hverken været råberi eller skænderi i min tid i direktionen, og jeg synes, det er positivt, at der nu er lagt op til nogle strukturforandringer i DR.«

– Så du synes altså, at det er fedt, at du skal stoppe i DR?

»Nej, jeg synes, det er fedt, at der nu sker en strukturel omstrukturering. Det er det, at jeg har meddelt, at jeg stopper, som har udløst den omstrukturering.«

– Men hvorfor gå fra DR, når man ikke har noget andet på hånden?

»Det har jeg prøvet før. Da Orkla blev solgt, gik jeg fra JydskeVestkysten. Og da jeg forlod Muskelsvindsfonden, havde jeg kun udsigt til tre måneders vikariat som skrivende på Jyllands-Posten,« forklarer Mette Bock.

– Men hvordan opstår så historien om, at du går i vrede – selv blandt nogle af dine nærmeste i DR?

»Jeg har bemærket, at det har været fremført, at jeg skulle være blevet ofret. Men det er ikke tilfældet.«

– Hvor lang fratrædelse får du?

»Det er noget, jeg vil betegne som private forhold. Det uddyber jeg ikke.« 

– Mange er sikkert spændte på, hvad du nu skal lave?

»Det er jeg også spændt på. Der gemmer sig sikkert et eller andet spændende om hjørnet.« 

Læs også: DR fyrer cirka 40 chefer – Mette Bock går i vrede

(opdateret)

0 Kommentarer