Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:09 31.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Mette Bock: DF’s latterlige hævntogt tog livet af Radio24syv

Dansk Folkeparti stillede ”latterlige” krav og havde gang i en ”opvisning i populisme”, da partiet krævede, at mindst 70 procent af Radio24syvs medarbejdere skulle flyttes 110 kilometer væk fra hovedstaden, hvis kanalens sendetilladelse skulle forlænges.

Det skriver tidligere kulturminister Mette Bock (LA), der sad i spidsen for beslutninger på regeringens beslutninger på medieområdet i 2018, til Berlingske.

”Hele opgøret om udbuddet – som altså var en bunden opgave – blev gjort til en farce med Dansk Folkepartis kilometerkrav og ønske om at beslutte, hvilke og hvor mange medarbejdere der skulle placeres hvor. De ønskede at kravle helt ind i direktionsrummet og på redaktionen,” skriver hun til Berlingske.

”For Dansk Folkeparti var det dels et hævntogt, dels et ønske om at tvinge stationen uden for hovedstaden, dels en ren magtdemonstration – Dansk Folkeparti krævede det bare for at vise, at de kunne,” tilføjer hun.

Mette Bock forklarer videre, at regeringen ikke satte foden ned, fordi hele medieaftalen i så fald var faldet fra hinanden, og besparelserne på 20 procent for DR var dermed ikke blevet til noget.

SENESTE NYT

Flere nyheder