Metroxpress haler læsere ind igen

Det går fortsat den gale vej for læsertallene på de fleste dagblade. Politiken og især Metroxpress kan dog konstatere fremgang, mens Nordjyske bryder en kedelig bundgrænse

Oktober måneds aktualitetsindex fra Gallup byder endnu en gang på mange nedslående historier om nedgang i læsertallene for de trykte aviser. Men også på enkelte solstrålehistorier.

En af dem er Metroxpress, der over to måneder har kunnet se læsertallet stige med mere end 100.000, så det i oktober ramte 454.000. Derfor var det også en kisteglad chefredaktør Jonas Kuld Rathje, Journalisten fangede på telefonen.

»Vi havde egentlig håbet, at vi ville skabe en opadgående kurve allerede før sommerferien, hvor vi var meget aggressive. Men det ser så ud til, at vi er ved at få det momentum nu, og det er en kæmpe skøn nyhed for os,« siger Rathje.

Metroxpress relancerede sit format i begyndelsen af april måned under en ganske ihærdig markedsføringskampagne. Men efter en fin første måned faldt læsertallene og ramte 334.000 i august. Derefter er det gået kraftigt frem.

»Det var et dyk, vi ikke lige havde kalkuleret med i vores plan. Men det kom nok, fordi vi lavede så meget om. Vi regnede også med, at 24timers læsere automatisk ville hoppe over til os. Men det ser så ud til, at de begynder at gøre det nu,« siger Jonas Kuld Rathje, der også kæder læserfremgangen sammen med bedre online-trafik og stor synlighed gennem avisens gade-uddelere.

Tallet er dog endnu langt fra det samlede læsertal, 24timer og Metroxpress havde, da 24timer blev nedlagt.

Nordjyske under 100.000 for første gang

Et andet dagblad, hvor de ansatte kan tjekke Gallups månedstal med sænkede skuldre, er Politiken. Her er læsertallet på hverdage med 367.000 det højeste siden februar og højere end i oktober sidste år. Det er desuden tæt på at være dobbelt så højt som læsertallet hos konkurrenten Berlingske Tidende.

Generelt er der læsertilbagegang for flertallet af de trykte dagblade set i forhold til samme tidspunkt sidste år. Særligt skidt ser det ud for Nordjyske Stiftstidende, hvor læsertallet i oktober var 93.000. Det er umiddelbart første gang i nyere tid, at læsertallet for den nordjyske avis ligger under 100.000.

»Vores oplagstal falder, så det er logisk, at vores læsertal også falder. Det lyder dog meget lavt, og umiddelbart synes jeg også, det lyder mystisk lavt. Men jeg har det generelt sådan, at jeg ikke vil kommentere månedstal – uanset om de går op eller ned, for det kan være helt tilfældigt,« siger Per Lyngby, chefredaktør på Nordjyske.

Aktualitetsindexet for månedlige læsertal opgøres på baggrund af en spørgeundersøgelse foretaget af TNS Gallup.

0 Kommentarer