MetroXpress’ chefredaktør: Angreb er »notorisk vrøvl«

Det er notorisk vrøvl, når nicheaviserne går til angreb på gratisaviserne, fordi gratisaviserne nu også får distributionsstøtte, lyder det fra MetroXpress' chefredaktør, Jakob Høyer. Han har dog medfølelse med Information, der nu må fyre fire journalister på grund af omfordelingen af støttekronerne.

Det er notorisk vrøvl, når nicheaviserne går til angreb på gratisaviserne, fordi gratisaviserne nu også får distributionsstøtte, lyder det fra MetroXpress' chefredaktør, Jakob Høyer. Han har dog medfølelse med Information, der nu må fyre fire journalister på grund af omfordelingen af støttekronerne.

Gratisaviserne er fuldt ud berettiget til at få distributionsstøtte, også selv om det betyder, at aviser som Kristeligt Dagblad og Information må gå igennem sparerunder. Det mener MetroXpress' chefredaktør, Jakob Høyer.

»Det er vigtigt at huske på, at det er distributionsstøtte, der er tale om. Information og Kristeligt Dagblad får derudover også nichestøtte. Når vi skal have distributionsstøtte, er det, fordi det netop er støtte til at få en papiravis ud til flest mulige danskere,« siger Jakob Høyer.

På Kristeligt Dagblad betyder omfordelingen af støtten, at Kristeligt Dagblad mister to millioner kroner i forhold til det oprindelige budget. Avisens ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør, Erik Bjerager, har tidligere sagt til Journalisten.dk, at han er forundret over, at gratisaviserne skal have del i distributionsstøtten.

"Det har aldrig været den politiske tanke, at distributionsstøtten har til formål at støtte store mediekoncerners kommercielle satsninger på gratisaviser, som ikke har et nævneværdigt publicistisk ærinde,« siger Erik Bjerager, der håber på, at gratisaviserne bliver udelukket fra støtte i det kommende medieforlig.

Jakob Høyer kunne ikke være mere uenig.

»Det er notorisk vrøvl, når vi oplever nicheaviserne gå til angreb på gode demokratiske aviser. Gratisaviserne er en demokratisering af hele avismarkedet. Jeg mener, at der er lige så meget publicistisk succes i, at vi bringer nyheder ud til studerende, arbejdsløse, 2. og 3. generationsindvandrere og andre, der ellers ikke ville have råd til at læse avis,« siger Jakob Høyer til Journalisten.dk.

Han kan dog godt forstå, at det gør ondt, når Information skal til at fyre fire medarbejdere, fordi de har mistet 2,8 millioner kroner i år i avisstøtte.

"Det er beklageligt, at de bliver nødt til at afskedige folk. Vi kender situationen. Vi afskedigede over 20 medarbejdere sidste år. Hvis vi havde fået støtte tidligere, så er jeg sikker på, at vi ikke havde været nødt til at nedlægge så mange stillinger. Jeg har fuld forståelse og medfølelse, men jeg bliver nødt til at sige, at når der er tale om distributionsstøtte, mener jeg, at MetroXpress er fuldt berettiget," siger Jakob Høyer og peger på, at Information og Kristeligt Dagblad i forvejen er sikret en ekstra støtte, fordi de er nicheaviser.

Ud af Kristeligt Dagblads samlede støtte på omkring 25 millioner kroner i år gives de otte millioner, fordi avisen er en nicheavis. Det fremgår af oversigten på Biblioteksstyrelsens hjemmeside.

"De fortjener den ekstra nicheavisstøtte, for der bør være plads til aviser som Kristeligt Dagblad og Information, men jeg mener ikke, at de skal være ene om at få distributionsstøtte, som er med til at sikre, at en papiravis kommer ud til flest muligt mennesker," siger han.

0 Kommentarer