Metro tur-retur

Per Mikael Jensen var inde og ude ad døren som direktør i TV 2 i løbet af 15 måneder.

Per Mikael Jensen var inde og ude ad døren som direktør i TV 2 i løbet af 15 måneder.

Han kom fra et job som international chefredaktør i Metro International i den svenske Kinnevik-koncern, og han vender tilbage til en endnu højere post som øverste direktør i Metro International.

En sand mediestorm rejste sig, da Per Mikael Jensen i første omgang blev siddende i TV 2.

Der blev rejst spørgsmål om hans habilitet, fordi han i fremtiden får sin løn fra Metro International i Kinnevik-koncernen, hvis datterselskab Modern Times Group har været med til at starte en retssag ved EF-domstolen om ulovlig statsstøtte.

Frygten var, at Per Mikael Jensen i løbet af sine sidste måneder kunne samle informationer, som kunne gavne konkurrenten MTG i retssagen – en retssag, der har sat en kæp i hjulet for salget af TV 2. MTG er ud over at være konkurrent også en mulig køber af TV 2, når stationen skal sælges.

Per Mikael Jensen havde selv svært ved at se problemet og kaldte efterfølgende mediernes dækning af hans jobskifte 'hysterisk'. Bestyrelsen besluttede alligevel efter politisk pres på et hasteindkaldt møde at bede Per Mikael Jensen fratræde sin stilling øjeblikkeligt for at beskytte TV 2s interesser.

0 Kommentarer