Omdiskuteret MeToo-dokumentar kommer på skærmen i næste uge

Det har været en lang fødsel med mange aktører inde over dokumentaren, der startede på TV 2, men nu er der premieredato på serien

Dokumentaren ’MeToo: Sexisme Bag Skærmen’ får premiere på streamingstjenesten discovery+ mandag den 29. november.

Det oplyser Discovery Networks i en pressemeddelelse.

Dokumentaren, der startede i TV 2’s hænder, men siden blev overtaget af Impact TV, udkommer i tre afsnit, der alle kan streames på discovery+ på premieredagen.

Serien tager udgangspunkt i kulturen på TV 2, og det har været offentligt kendt, at den var undervejs.

Produktionen af den startede i TV 2-regi sidste år, men i starten af året valgte TV 2 at droppe dokumentaren, da nyhedschef Jacob Kwon mente, at det var utroværdigt, hvis TV 2 skulle undersøge sig selv i en dokumentar. Det skabte ballade internt i mediehuset, men projektet gik videre til produktionsselskabet Impact TV, der i første omgang arbejdede sammen med Politiken. Siden trak Politiken sig fra samarbejdet, og så stod Impact TV alene med produktionen.

”En vigtig historie”

I maj kom det frem, at dokumentaren om kulturen på TV 2 skulle vises på DK4 og discovery+.

”Det her er en vigtig historie, som vi mener fortjener at blive fortalt.”

”Derfor er vi også stolte over, at den er landet hos os. Discoverys ambition er at være de førende inden for virkelighedens historier, og derfor er vi allerede stærke inden for dokumentar- og faktagenren. For os at se har vi derfor på discovery+ den rette platform, rækkevidde og know how til at give dokumentaren det liv, som den fortjener,” lød det på det tidspunkt fra Discovery Networks programdirektør i Danmark, Pil Gundelach Brandstrup.

Dokumentaren vil stadig blive vist på DK4, men det bliver først, efter at den har været sendt på discovery+.

Arbejdet med dokumentaren blev sat i gang på TV 2 og skulle afdække sexisme og seksuelle krænkelser hos TV 2 selv, mens TV 2’s interne undersøgelse af arbejdsmiljøet var i gang.

Det var i den periode, at studieværten Jens Gaardbo stoppede, fordi ledelsen mente, at han i sin tid som nyhedschef for 20 år siden havde udvist dårlig dømmekraft. Da undersøgelsen blev gjort færdig, måtte også Jes Dorph-Petersen vinke farvel til sin værtstjans, fordi han også blev beskyldt for seksuelle krænkelser tilbage i starten i 00’erne.

0 Kommentarer

Læs også

TV 2 dropper dokumentar om #metoo

TV 2 dropper dokumentar om #MeToo

13. JANUAR 2021
<span class=Nu står seks kvinder frem: Sexismen på TV 2 har dybe rødder 2">

TV 2 opgiver at udlevere materiale fra droppet #MeToo-dokumentar

02. FEBRUAR 2021
<span class=Nu står seks kvinder frem: Sexismen på TV 2 har dybe rødder 4">

Medarbejdere på TV 2 stiller krav til ledelsen om at gå videre med dokumentar

19. JANUAR 2021