Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:52 09.02.2022 Thomas Møller Larsen

Meta: Vi truer ”absolut ikke” med at forlade EU, men risikoen er der

I en pressemeddelelse skriver Meta – virksomheden bag Facebook og Instagram – at de ”absolut ikke” truer med at forlade EU. Men samtidig bekræfter de, at risikoen for at forlade EU er reel – på grund af fortsat usikkerhed om overførsel af data mellem EU og USA.

En sætning i Metas seneste årsrapport er blevet læst som en trussel af adskillige medier – fra Berlingske til Fox Business.

I rapporten skriver Meta, at hvis man ikke når frem til en ny transatlantisk aftale om overførsel af data – og hvis der opstår yderligere komplikationer om dataoverførsel – ”vil vi sandsynligvis ikke være i stand til at tilbyde en række af vores vigtigste produkter og tjenester, herunder Facebook og Instagram, i Europa”.

I den aktuelle meddelelse understreger Meta, at det ikke skal læses som en trussel:

”Vi har absolut ingen ønsker om at trække os fra Europa. Selvfølgelig har vi ikke det,” skriver de.

Det er en beskrivelse af en forretningsrisiko, som virksomheden er juridisk forpligtet til at fremlægge for investorerne, skriver de.

”På samme måde som 70 andre europæiske og amerikanske selskaber identificerer vi en forretningsrisiko, der udspringer af usikkerhed omkring internationale dataoverførsler,” skriver Meta.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder