Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:45 23.06.2023 Ritzau

Meta stopper adgangen til nyheder på Facebook i Canada

Meta stopper adgangen til nyheder på Facebook i Canada

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Canadiere skal i fremtiden finde andre og potentielt set mere traditionelle måder at tilgå deres nyheder på.

Meta, der står bag Instagram og Facebook, vil nemlig udelukke adgangen til nyheder på de to sociale medier i Canada på grund af en ny lov.

”I dag bekræfter vi, at nyhedstilgængeligheden ophører på Facebook og Instagram for alle brugere i Canada,” lyder det i en udtalelse fra Meta.

Torsdag godkendte det canadiske parlament loven, der påkræver internetselskaber at betale medier for tilladelse til at lægge platform til deres nyheder.

Forslaget til lovgivningen kom på baggrund af klager fra den canadiske medieindustri, der ønsker strengere regulering af techselskaber for at forhindre dem i at dominere markedet for reklamer på internettet.

Facebook har i mange uger varslet, at tiltaget om at udelukke nyheder var den eneste udvej, hvis loven blev stemt igennem.

Desuden har det sociale medie hævdet, at nyheder ikke har økonomisk værdi for platformen, og at dets brugere ikke benytter Facebook til at læse nyheder.

En talsperson for Google sagde torsdag, at loven i sin nuværende form er ”uhåndterbar”, og at man vil arbejde med den canadiske regering for at finde fælles fodfæste.

Canadas regering har dog indtil videre afvist at ændre lovgivningen.

SENESTE NYT

Flere nyheder