Merete Eldrup: Vi er tilfredse

Selv om EF-Domstolen i dag kun delvist annullerede sagerne om ulovlig statsstøtte til TV 2, så er der jubel på Kvægtorvet. Humøret ligger oppe på en 8-9-stykker på en Vild-Med-Dans-skala, siger Merete Eldrup til Journalisten.dk. 

Selv om EF-Domstolen i dag kun delvist annullerede sagerne om ulovlig statsstøtte til TV 2, så er der jubel på Kvægtorvet. Humøret ligger oppe på en 8-9-stykker på en Vild-Med-Dans-skala, siger Merete Eldrup til Journalisten.dk. 

Efter flere måneder med konstant nedslående nyheder om dårlig økonomi, var dagens EF-dom en stor lettelse for TV 2-toppen.

»Umiddelbart er vi glade og tilfredse,« siger adm. direktør for TV 2, Merete Eldrup til Journalisten.dk med henvisning til domstolsafgørelserne, som giver TV 2 medhold i, at der ikke var tale om ulovlig statsstøtte i perioden 1995-2002.

Hun påpeger dog, at man først skal have læst afgørelserne grundigt igennem, før man kan tage endelig stilling.

»Det vil tage nogle dage, før vi får læst det igennem. Og der kan stadig ske meget i forhold til næste skridt. Vi ved stadig ikke, om det hele er slut i dag,« siger Merete Eldrup.

I to af de i alt fire afgørelser i dag fra EF-Domstolen om ulovlig statsstøtte er den tidligere kendelse fra EU-Kommissionen således kun delvist annulleret. Dertil siger TV 2s adm. direktør:

»Man kan derfor ikke vide, om der kommer til at ske mere.«

Alligevel er hun ovenud glad for, at der endelig er tale om positive nyheder.

»Det er godt at få en god nyhed for en gangs skyld. Især i forhold til de scenarier, der var lagt op til. Så jeg er pænt lettet,« siger hun.

På en Vild-Med-Dans-skala, hvor høj karakter vil du så give dit eget humør nu?

»Vi er højere end 7. Måske 8-9. Men du må ringe til Jens Werner. Jeg giver ikke tal,« siger Merete Eldrup.

Konkurrenterne Visat og Modern Times Group, der havde anlagt to af sagerne ved EU, nøjes umiddelbart med at tage EF-Domstolens afgørelser til efterretning:

»Overordnet set mener vi stadig, at TV 2 har fået for mange penge. Men umiddelbart ser det ud til at beslutningerne er annulleret. Nu har vi to måneder til at læse afgørelserne i, inden vi beslutter, hvad der videre skal ske,« siger informationschef i SBS TV, Jesper Jürgensen til Journalisten.dk.

Selv om dagens afgørelse er et klart nederlag til SBS (Kanal 4 og 5), så formår selskabet alligevel at se det positive:

»Vi føler stadig, vi har opnået en gevinst, fordi retssagerne har bidraget til opmærksomhed om, hvad staten give af støtte til TV 2,« siger Jesper Jürgensen

I Modern Times Group er man mere afdæmpede:

»Vi noterer, at Retten har annulleret beslutningen, at EU-Kommissionen ikke har gjort sit forarbejde godt nok. Nu vil vi sammen med vores advokater studere Rettens begrundelse grundigt,« udtaler Jørgen Madsen, adm. direktør i MTG Danmark.  

 

 

0 Kommentarer