Merete Eldrup ny TV 2-direktør – Kronborg skuffet

Direktør i JP/Politikens Hus Merete Eldrup overtager jobbet som ny administrerende direktør for TV 2 efter Per Mikael Jensen. Konstitueret direktør Anders Kronborg siger til Journalisten, at han er skuffet. 

Direktør i JP/Politikens Hus Merete Eldrup overtager jobbet som ny administrerende direktør for TV 2 efter Per Mikael Jensen. Konstitueret direktør Anders Kronborg siger til Journalisten, at han er skuffet. 

»Det er klart, jeg er skuffet. Jeg har søgt stillingen offentligt,« siger Anders Kronborg, der netop har fået at vide, at drømmen om at stige til tops i TV 2 er brast.

Kronborg har dog endnu ikke taget stilling til sin fremtid i TV 2.

»Det er ikke sådan, at jeg bare går her og nu. Der er også en butik, der skal køres. Jeg går ikke ud fra, at hun starter i morgen. Der bliver rigeligt tid til at tage stilling til det,« udtaler Anders Kronborg, der endnu ikke har haft mulighed for at tale med bestyrelsen.

Den ny administrerende direktør for TV 2 Merete Eldrup (44 år) er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet i 1988. Hun kom til Politikens Hus i 1997 efter en række år som vicedirektør i Energistyrelsen. Før det var hun sekretariatschef for Mimi Jakobsen i Ministeriet for Erhvervspolitisk Samordning (senere Erhvervsministeriet).

Det er endnu ikke aftalt, hvornår hun fratræder sin stilling i JP/Politikens Hus, hvor hun hidtil har indgået i direktionen sammen med Lars Munch og Jens Bruun.

Det bliver nu hendes opgave at føre de storstilede vækstplaner ud i livet, som Per Mikael Jensen stod bag med støtte fra Anders Kronborg.

Medarbejderne på TV 2 er indkaldt til møde nu klokken 11.00 for at blive orienteret.

Læs her videre om Merete Eldrups tanker om TV 2 samt reaktionerne i JP/Politikens Hus.

(opdateret)

1 Kommentar

Anders Lauritsen
8. NOVEMBER 2007
Kronborg til DR
Anders Kronborg er meget dygtig, siger Per Mikael Jensen , og samtidig er han velbevandet i driften af en landsdækkende TV-station. Jamen  så giv ham hurtigst muligt topstillingen i DR! Begge ovennævnte spidskompetencer er i restordre hos den nuværende indehaver af stillingen.